В Ірпені, на вулиці Університетській, відновили ще одну багатоповерхівку (відео)

Світлана Мажара, мешканка Ірпеня:

«Оце от відчуття домівки, ну ми досі не можемо набутися вдома. От часто коли з чоловіком на кухні сидимо, чай-каву п’ємо і от ми – вдома. Ти віриш, ми вдома!?».

Зараз квартира ірпінчанки Світлани світла й затишна. Її відновили за державною програмою «єВідновлення». Але ще рік тому вона виглядала як згарище. Оселя жінки на другому поверсі цього п’ятиповерхового будинку, що на вулиці Університетській в Ірпені.

Після приходу росіян він був частково зруйнований. Тут згорів дах та останній поверх, постраждав фасад, повилітали вікна. Був приліт і на першому поверсі.

Мешканка будинку Вікторія розповідає, коли побачили своє житло в такому стані, думали, що більше тут життя не буде. Але зараз у дворі знову людно й чутно дитячий сміх.

Вікторія Косенко, мешканка Ірпеня:

«Колосальні зміни! Дуже велика різниця між тими руїнами що були і тим, що зараз. Ми дуже раді і вдячні спонсорам, які приймали участь у відновленні будинку».

Будинок відновлювали у синергії мешканців, Фонду енергоефективності, міжнародного фонду «Відродження», Київської обласної військової адміністрації, благодійного фонду «Леруа Мерлен Солідарність» та Ірпінської міської ради.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Цей будинок – це яскравий приклад співробітництва як органів місцевого самоврядування, органів обласної адміністрації і міжнародних благодійних фондів і фондів внутрішньоукраїнських, що фінансуються за європейські кошти. Коли голова ОСББ активний, розуміючий, може правильно скласти документи та знайти підхід, то він може відчинити будь які двері».

Голова ОСББ «Доброрад» Юрій Москаленко розповідає, будинок відновили ззовні, але всередині роботи ще чимало. Зараз сюди повернулися 18 із 60 родин. 22 квартири чекають на відновлення.

Юрій Москаленко, голова ОСББ «Доброрад»:

«Це 11 квартир п’ятого поверху, які повністю вигоріли, там навіть демонтовані перестінки. І 11 квартир четвертого поверху, які були затоплені. Це ті квартири, які непридатні для проживання. Які ми плануємо відновлювати за рахунок «єВідновлення» і також допомоги фонду «Леруа Мерлен Солідарність».

Матьйо-Марі Арден, голова благодійного фонду «Леруа Мерлен Солідарність»:

«Наш фонд допомагає цьому прекрасному місту вже понад рік. За цей час ми частково або повністю відновили вже більше 15 об’єктів. Конкретно на цей будинок ми виділили 3 мільйони 100 тисяч гривень. Але зараз є ще потреба у фінансуванні, тож ми виділяємо ще 3,5 мільйони гривень на відновлення квартир», – зазначив голова благодійного фонду «Леруа Мерлен Солідарність» Матьйо-Марі Арден.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї інноваційних технологій відбувся день відкритих дверей (відео)

Сьогодні, 16:25

Детальніше
Ірпінців запрошують до обговорення інвентаризації зелених насаджень 

Сьогодні, 15:35

Детальніше
У молодіжному просторі «Ko_Laba» в Ірпені завершили ремонт

Сьогодні, 14:40

Детальніше
Товариство “ВІДВАЖНИХ” представило новий сайт компанії

Сьогодні, 11:42

Детальніше
Ірпінська команда СТК «Сона» перемогла в першому етапі Кубку України з мотокросу

Сьогодні, 10:36

Детальніше
3 роки в'язниці: в Ірпені винесли вирок чоловіку, який ухилявся від військової служби

Сьогодні, 10:24

Детальніше
В Ірпені завершили перший етап капітального ремонту поліклініки, який профінансувала компанія «SOCAR»

Сьогодні, 10:11

Детальніше
На чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування спортсмени клубу «Kyiv region O-team» вибороли понад 50 нагород

Сьогодні, 10:00

Детальніше
Всі новини
300x300