В Ірпені навчали собак і людей бути компаньйонами

«Собака-компаньйон» – так називається новий соціальний проект в Ірпені. В його рамках навчають собак і їхніх власників взаємодіяти, розуміти одне одного та безпечно жити в умовах міста.

Ірина Мурга, голова громадської організації «Тварини в законі»:
«Сьогодні перший день, перше заняття спільного соціального проекту громадської організації «Тварини в законі» і кінологічного клубу «Олімп». Давно планували зробити щось подібне для власників тварин – без обмежень щодо віку, породи, і зробити це доступним, тобто безкоштовним».

Кінологи звертали увагу на правильний догляд за собаками. Навчали правилам поводження в громадських місцях, а також практикували вправи, які дозволяють керувати твариною в процесі вигулу. Такі навчання підпорядкували гуманній цілі – зменшити кількість бездомних собак на вулицях міста.

Інна Чабанова, кінолог клубу «Олімп»:
«Коли господар свідомий, навчений і в нього правильні орієнтири, то його собака ніколи не залишиться на вулиці. Тим самим зменшуємо популяцію бездомних тварин у місті».

Перше заняття відбулося на новоствореному майданчику для вигулу собак у парку Незнайка. Тут можна було зустріти  тварин, які мають свій дім, і тих, які тільки шукають відповідального господаря. Як ось ця – Чапа, яка прагне людської любові й постійно проситься на ручки. Волонтерка допомагає їй бути вихованою.

Яна, волонтерка:
«Звичайно, (треба) навчитися поводити себе правильно, як належить леді. Так, Чапо?»

Таїсія, мешканка Ірпеня:
«Моя в мене вже три роки. Сама до мене прийшла. Я її на вулиці знайшла. Вона мене вибрала, не я її. Прийшли підтримати хорошу ініціативу».

Змалечку живе в родині Сергія та Олени охоронна службова собака. Господарі запевняють – виросла вона надійною, слухняною і безпечною не завдяки породі, а тому, що систематично з нею займалися.

Сергій, мешканець Ірпеня:
«Я в ній дуже впевнений, що вона нікого не вкусить, ні на кого не нападе. Те, що ми в неї вклали, маємо на виході».

Організатори заходу планують провести щонайменше 10 тренувальних курсів. Заняття відбуватимуться по суботах у парку Незнайка.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300