В Ірпені очікують офіційного рішення уряду щодо роботи дитсадків і початкової школи в «жовтій зоні»

Full Size 1550493886 09f6a5ec89b045a26254f40697be565e

Після отримання від Кабміну офіційного рішення про те, що дитсадки і початкові класи шкіл працюватимуть в очному форматі незалежно від рівня епідемічної небезпеки, відповідне рішення ухвалить і Ірпінська комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив міський голова Олександр Маркушин. 

«Щойно отримаємо офіційні документи від Уряду зі змінами, про які нещодавно заявили Міністр освіти Сергій Шкарлет та Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, зберемо комісію повторно», – написав мер на своїй сторінці у фейсбуці та на телеграм-каналі.

Раніше про внесення змін до відповідної урядової постанови повідомив глава Міносвіти Сергій Шкарлет.

«Неодноразово наголошував на тому, що вихованці дитсадків, учні початкової школи та спеціальних закладів освіти потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками. Тривала «дистанційка» для наймолодших може призвести до непоновлюваних втрат у навчанні. Тому за моєю ініціативою та за підтримки Уряду сьогодні були внесені відповідні зміни до постанови КМУ: умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1–4 класи закладів загальної середньої освіти. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм; такий «виняток» діятиме під час «жовтого» та «червоного» рівнів епіднебезпеки», – зазначив міністр.

«Дошкільні заклади освіти, учні спеціальних закладів освіти та 1–4 класів закладів загальної середньої освіти не припинятимуть свій освітній процес незалежно від рівня епідемічної небезпеки. Сьогодні прийняті відповідні зміни до Постанови про карантин № 1236», – зауважив, у свою чергу, очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Нагадаємо, відповідно до ухваленого сьогодні рішення Ірпінської міської комісії ТЕБ та НС, 23 вересня Ірпінська громада увійде до «жовтої» епідемічної зони. Наразі у звичному режимі працюватимуть три школи та два дошкільні заклади, де, відповідно до постанови Кабміну, вакциновано не менше 80% колективу: НВО «Освіта», Козинцівська гімназія, Ірпінський академічний ліцей, дитсадки «Смайлик» та «Івасик-Телесик» (Козинці).


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300