В Ірпені планують відкрити соціально-спортивну школу Фонду «Реал Мадрид»

Вперше на Київщині в Ірпені планують створити соціально-спортивну школу Фонду «Реал Мадрид». Такі школи відомі в усьому світі. Відповідний меморандум був підписаний між Ірпінською міською радою та громадською організацією «Епіцентр – дітям», яка опікується цим проектом в Україні.

Анастасія Попсуй, в. о. Ірпінського міського голови:
«Це велика організація, в них багато благодійних проектів по всій Україні, але на Київщині це буде перший такий масштабний проект – у напрямку спорту й екології. Вже зараз ми розпочинаємо підготовчі роботи для впровадження цих напрямків».

Тарас Герега, віце-президент ГО «Епіцентр – дітям»:
«Ми сюди не прийшли виховувати професійних футболістів, ми прийшли, щоб допомогти дітям із незахищених верств, які є в маргінальному стані, в який дійсно серйозні великі проблеми. Ми не кажемо, що за один день змінимо їхнє життя, але всі разом хоча б можемо направити їх на правильний шлях».

Соціально-спортивна школа працюватиме на базі трьох ірпінських шкіл – 2-ї, 3-ї та 17-ї. Очікують, що в ній безкоштовно навчатиметься близько 180 дітей, які потребують особливої уваги суспільства.

Ярослав Несторович, президент ГО «Епіцентр – дітям»:
«Суть цього процесу – в нас діти займаються і спортом, і навчанням, з ними працюють психологи, соціальні працівники. Діти мають бути огорнуті всесторонньою увагою. Дитина, яка потрапляє до нас, зайнята цілий тиждень, із понеділка по п’ятницю. Крім занять спортом, діти займаються за навчальними програмами, соціальними програмами, беруть участь у різноманітних екскурсіях, подорожах, зустрічах із відомими людьми, спортсменами. Тобто завдання – забрати дитину з вулиці й створити їй умови, щоб вона могла нормально розвиватися».

Підготовка до реалізації проекту вже триває. У школі №17 почали реконструкцію спортзалу. Вже до 1 вересня він має відповідати всім нормам спортшколи Фонду «Реал Мандрид».

Олена Чернявська, заступниця Ірпінського міського голови:
«Планується повністю оновити роздягальні, зробити душові кабіни, окрему тренерську. Громадська організація допомагає нам із лавочками, оснащенням, спортивним інвентарем».

Ярослав Несторович:
«На тих територіях і локаціях, де ми відкриваємо свої школи, все починається з того, що ми повинні забезпечити нормальний тренувальний і навчальний процес для дітей. Тому якщо тут потрібно зробити якісь ремонти, значить у нас у планах – надати допомогу разом із місцевою владою, щоби в дітей були ідеальні умови для тренувань».

Окрім спортивного проекту, громадська організація «Епіцентр – дітям» планує реалізувати в Ірпені й екологічний проект. Він матиме на меті привернути увагу суспільства, а особливо дітей, до екологічних проблем сьогодення.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300