В Ірпені побували азербайджанські депутати (відео)

Уперше після визволення Ірпеня від російських окупантів місто відвідала делегація депутатів Міллі Меджлісу – однопалатного парламенту Азербайджану. Заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук розповів гостям про оборону міста та показав уже відомі на весь світ знищені об’єкти інфраструктури. Депутати були вражені ціною, яку заплатив Ірпінь за свободу. Проте вони щиро вірять у перемогу над ворогом всієї України.

Хікмет Джавадов, голова Об’єднаної діаспори азербайджанців України:

«Я думаю, що Україна переможе, тому що Україна – демократична і суверенна країна. Український народ своє нікому не віддасть, і всі, хто за добро будуть підтримувати Україну. Слава Україні!».

Не зраджуючи традиціям, вшанували пам’ять великої азербайджанки, матері Президента країни Заріфи Алієвої. Парк імені Заріфи Алієвої в Ірпені створено саме за підтримки азербайджанської діаспори.

Руфат Гулієв, депутат Міллі Меджлісу Азербайджану, керівник міжпарламентської групи дружби «Україна-Азербайджан»:

«Друг другові потрібен не просто так. Він потрібен і в горі. Україна для мене і для тисяч інших людей – друга Батьківщина. І це знаково для нас. Ми хочемо, щоб наші країни товаришували, торгували, і щоб депутати частіше їздили один до одного в гості».

Дружба між Ірпенем та Азербайджаном має дуже давнє коріння. До повномасштабної війни відбувався обмін досвідом та втілювались спільні проєкти. Після – Азербайджан підставив країні та Ірпеню надійне плече підтримки. Зокрема, завдяки азербайджанській компанії «SOCAR» в Україні, у шкільних коридорах Ліцею №12 знову вирує життя.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Основна мета заходу все-таки показати, що ми не стоїмо на місці. Рік пройшов, все рухається: діти в школі навчаються, будинки демонтуються, нові плануються будуватися і ремонтуються. Азербайджанські депутати нас підтримали в цьому напрямку і обіцяли всебічно допомагати».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300