В Ірпені почали відбудовувати приватний сектор біля «Ірпінських липок» (відео)

В Ірпені розпочали комплексну відбудову найбільш пошкодженого під час бойових дій приватного сектора на Гостомельському шосе та вулиці Багірова біля «Ірпінських липок».

Сніжана, мешканка Ірпеня:

«Це мій будинок. Наш будинок. У нас четверо сусідів. У моїй частині – я з двома малолітніми дітьми і батьки. Я вірю, звісно, нашому меру, військовій адміністрації, що ми вже на Новий рік будемо у власній будівлі, у власних кімнатах, як мої діти кажуть».

Родина Сніжани і ще понад 60 сімей, що втратили житло, вже до кінця цього року зможуть заселитися у власні домівки.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Є частина будинків, де треба зробити капітальний ремонт. Заміна вікон, утеплення, покрівля, нові паркани зробити. Інша – це ми демонтуємо будинки і заново будуємо. Роботи по демонтажу вже йдуть. З понеділка вже будуть заходити підрядники робити капітальні роботи».

Відновлюватимуть цей мікрорайончик за кошти місцевого та обласного бюджетів.

Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації:

«За проєктами – це 70, 100, 125, 150 і 180 квадратних метрів. Це запроєктовані та погоджені з громадянами, самими мешканцями ці проєкти. А також у нас залишається ще 14 сімей. Там багато власників, багато таких маленьких технічних проблем, які вирішуються. Ми з ними узгоджуємо проєкти».

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міської ради:

«Ми обрали деякі проєкти на кілька власників. Це своєрідні дуплекси. А по інших ми створюємо індивідуальні проєкти для будинків. Насправді, для нас на СМУ – це величезне щастя».

Відбудовувати оселі  допомагатиме Агентство ООН у справах біженців. Вони надають понад два мільйони доларів США на будівельні матеріали. До відбудови цього сектору долучиться і вже відомий в Україні  Міжнародний  благодійний фонд  «Global Empowerment Mission«

Майкл Капоні, засновник МБФ «Global Empowerment Mission»:

«Усі проєкти, які ми реалізуємо – це у партнерстві з Фундацією Говарда Бафета. І тут ми будемо надавати вікна. Ми домовилися про те, що надамо вікон на суму мільйон доларів. Частина цих вікон піде на приватні будинки сьогоднішнього проєкту, а частина – на інші будинки Ірпеня та області».

Окрім будинків повністю відремонтують і саму вулицю Багірова. Перекладуть усі комунікації, зроблять нове освітлення. Капітально відремонтують і дорогу з мостом на Гостомельському шосе. На старті масштабного проєкту посадовці зустрілися із мешканцями цього приватного сектору і запевнили їх, що такі зустрічі будуть систематичними. І побажання людей у процесі відновлення їхніх домівок обов’язково братимуть до уваги.

Олена, мешканка Ірпеня:

«Ми дуже щасливі, що нам допомагають. У нас буде дуже красива вулиця. Найкраща в Ірпені!».

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Ми дуже задоволені і вдячні, що за нас взялися. Нас не забули і нам допоможуть повернутися в наші будинки. І я маю надію, що таки до осені, бо ми тут в садочок записані і хочемо ще потрапити у садочок свій».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300