В Ірпені подякували за допомогу 17 благодійним фондам і організаціям (відео)

Пані Тетяна стала на підтримку продовольчого фронту з перших днів війни. Разом із командою евакуювали людей, готували та розвозили їжу в найгарячіші точки. Пройшли шлях від 200 до 9 тисяч продуктових наборів на добу.

Тетяна Шуляк, директорка благодійного фонду «Гудвілл»:
«У нашому житті з’явилася така прекрасна компанія, як «World Central Kitchen«, і ми почали робити 9 тисяч продуктових наборів на день. Максимальна наша кількість була 18 тисяч наборів на день. Ми робили і розвозили їх по всіх постокупованих територіях – Ірпінь, Буча, Гостомель».

Підтримка Ірпеня благодійним фондом «Гудвілл» не завершилася після звільнення міста. Спільно з «World Central Kitchen» вони продовжують годувати понад 6 тисяч ірпінців щодня. Серед них – мешканці санаторію «Дубки», «Залізного» та модульного містечок, де знайшли тимчасовий прихисток люди, які втратили власний дах над головою. За благодійну допомогу громаді Ірпеня Тетяні Шуляк подякував міський голова Олександр Маркушин.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Коли ми звільнили Бучу і їхали першою групою, вони їхали за нами, і ми тоді годували людей. За це дуже дякуємо!»

Щиро подякували ще 16 міжнародним і українським благодійним фондам та організаціям, які, незважаючи на відстань, підтримували і продовжують допомагати Ірпінській громаді. Як от Товариство Червоного Хреста України, яке допомагає далеко не лише гуманітарними наборами. За підтримки цієї організації у квітні вдалося відновити водопостачання Ірпеня.

Олександр Маркушин (архівне відео):
«Почала прокладатися труба водопостачання з Києва в Ірпінь. І підрядники допомагають, і потужно допоміг нам Міжнародний Червоний Хрест».

Завдяки допомозі Червоного Хреста у травні поповнився й автопарк комунального підприємства «Ірпіньводоканал». А ще ця організація взялася допомагати в ремонті приміщення нового ірпінського медичного центру, пошкодженого під час бойових дій.

Тарас Логін, командир загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України:
«Якщо люди не в армії, то вони повинні допомагати там, де можуть. Ми найбільш ефективно працюємо на гуманітарному фронті, тому ми пишаємося своєю роботою».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Я в першу чергу хотів би їм усім подякувати за ту надзвичайно велику і складну роботу, яку вони проробили, надзвичайно важливу роботу. Вони вже назавжди внесли всі свої імена в історію міста Ірпеня, і про них ніхто ніколи вже не забуде».

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:
«Місто зруйноване на 70%, мешканці перебували в дуже скрутному становищі. Зараз місто починає відроджуватися, і ми надіємося, що за найближчий рік ми відновимо його вже до того стану, який був до цих поганих подій».

Зараз відроджувати Ірпінь допомагають представники гуманітарних, медичних та навіть творчих фронтів. Як от мисткиня Олена Янко. Разом із художником із Лос-Анджелесу Треком Келлі вони розмальовують стіни зруйнованих будинків, які в майбутньому стануть цифровими активами. Їхні квіти надії вже «зацвіли» на Центральному будинку культури та кладовищі розстріляних автівок в Ірпені.

Олена Янко, художниця, учасниця ініціативи «Flowers for Hope»:
«У нас ще є декілька локацій в Ірпені, і також ми плануємо [працювати] і в Бородянці, і в Гостомелі. Тому в нас великий фронт роботи».

Олександр Маркушин:
«У перші дні після закінчення бойових дій вони годували наших містян. Коли ми звільняли Бучу, вони виїжджали так само з медичною допомогою, з їжею і з гуманітарною допомогою. Ми це прожили разом. Кожна ця організація, кожен благодійний фонд, кожна окрема людина робить усе можливе й неможливе для перемоги. Ми обов’язково переможемо. Слава Україні!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300