В Ірпені презентували європейські грантові програми

В Ірпені тривають дні Європи. Цього разу у парку імені Правика презентували грантові програми, успішно реалізовані в Україні та, зокрема, в Ірпінському регіоні.

В  Ірпені презентували європейські грантові програми

В Ірпені тривають  дні Європи. Цього разу у парку імені Правика презентували грантові програми, успішно реалізовані  в Україні та, зокрема, в Ірпінському регіоні.

АНАСТАСІЯ ПОПСУЙ, в.о. Ірпінського міського голови:

«У нас проектів багато, і ті проекти, які приїхали сьогодні з інших областей, щоб поділитися досвідом і обмінятися якимись нововведеннями, наші діти, наша громада – у відкритому діалозі, в демократичному процесі. Ми обов’язково будемо найкращі ініціативи організовувати в нашому місті. Ті, яких ще немає, наприклад, центр безпеки та розвитку – у нас перший в Україні. Ми вже можемо розказати, як це іншим краще зробити».

Одним із найбільш цікавих грантових проектів у Приірпінні називають  інтерактивну гру «Безпечна громада». ЇЇ  запровадили учні  Ірпінського НВК. Суть гри –  навчання безпечній поведінці дітей  у громаді і взаємодії з поліцією.

ВЕРОНІКА ВАЩЕНКО, учениця Ірпінського НВК:

«У минулому році ми брали участь у грантовому проекті взаємодія поліції та громади та виграли мультимедійний комплекс. Брати участь у грантових проектах – дуже класно, тому що ти дізнаєшся багато нового і отримуєш подарунок».

Серед гостей заходу були і представники консультативної місії  Європейського Союзу в Україні та офісу ООН. Проектам взаємодії поліції та громадськості вони приділяли особливу увагу. Кажуть, довіру між цими ланками треба посилювати.

ВІЛЬЯМ БРЕЙМ, представник Консультативної місії ЄС:

«Взаємодія поліції та громади – це філософія. Це – нова концепція, ефективність якої ми намагаємося показати. Я працював у різних країна, і у кожної з них свої особливості взаємодії. Але найголовніша стратегія, щоб між поліцією і громадою не було прірви.

Це мій перший візит до Ірпеня, але знаю точно, що не останній. Тому, що я дуже вражений тим,  як громада тут  активно співпрацює з поліцією і ефективно вирішують проблеми».

СЕРГІЙ ВОЛКОВ, представник Офісу ООН:

«Усім подобається, що місто є чистим, є прибраним. Видно, що містомопікуються і воно розвивається. Я подорожую дуже багато Україною і не лише Україною. І прогрес, який є тут, він більш кидається в очі, ніж в інших містах».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300