Випускниця ірпінського ліцею Ольга Камінська презентувала свою дебютну книгу прози (фото)

228239296 3160839240869243 854058901772249703 N

В Ірпінській міській бібліотеці ім. М. Рильського відбулася презентація дебютної книги прози випускниці місцевого Академічного ліцею Ольги Камінської «Театр тіней». До неї увійшла однойменна повість, п’єса «ДУМготель» та сім оповідань і новел. 17-річна авторка також сама проілюструвала видання.  

На презентацію завітали діячі культури Приірпіння, викладачі Ірпінського академічного ліцею, друзі юної авторки й майбутні читачі книги.

«Я почала писати у 12 років, коли одна моя подруга поділилася фрагментами своїх перших прозових творів. Тоді подумала: якщо хтось у моєму віці пише, то чому в мене не повинно вийти? І взялася за… роман у двох томах. Працювала над ним кілька років, поки не зрозуміла, що твір виконав свою місію, і я повинна рухатись далі. Тоді ж почала писати оповідання. Щоправда, кожне з них кортіло перетворити на роман, але навчання в школі потребувало дуже багато часу, тож не було коли цим займатися», — розповіла Ольга.

Повість «Театр тіней», яка дала назву книжці, адресована, насамперед, підліткам. Це обумовлено не лише жанром фентезі, популярним сьогодні серед цієї аудиторії, а й колом питань, які порушує авторка. Головне з них — це проблема професійного самовизначення.

«У сьомому класі я була впевнена, що стану художницею. Тільки й робила, що малювала, уявляла майбутні грандіозні виставки і пленери на вихідних. Та в десятому класі завдяки театральній студії «Ромео і Джульєтта» в моєму житті з’явився театр, і майбутня професія стала не настільки очевидною. Ці муки вибору проглядаються в повісті», — зазначила юна письменниця.

Перші читачі, які вже ознайомилися з повістю «Театр тіней», відзначають, що вона дуже кінематографічна. Власне, після її написання Ольга Камінська остаточно визначилася з професійним вибором і цього літа вступила в Інститут журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка на кафедру «Сценарна майстерність і режисура кіно і телебачення».

Презентація відбувалася у формі інтерактивного спілкування. Модерувала її учениця Ірпінського академічного ліцею, юна співачка, музикантка і поетеса Анна Берегова.

«Це прекрасно, що в нашому місті розвивається така творча талановита молодь! Її треба підтримувати і заохочувати. Років через двадцять, я впевнена, ми почуємо про успіхи Олі Камінської вже на міжнародному рівні й будемо згадувати, що свою першу книжку вона презентувала саме у нас в Ірпені», — відзначила керівниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

На презентації також виступили відомий письменник і бард, лауреат численних пісенних конкурсів Володимир Каверін та літератор, актор і автор-виконавець пісень Василь Чернявський.


Фото Олега Гриба


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300