В Ірпені презентували нове видання «Історії Ірпінського краю» (фото)

119814541 2881350272151476 7690059455911052851 O

Сьогодні на центральній площі Ірпеня, біля історико-краєзнавчого музею, відбулася презентація нової книги директора закладу Анатолія Зборовського. Це друге, доповнене видання «Історії Ірпінського краю».

Як розповів автор книги, до неї увійшла інформація, зібрана ним протягом останніх років.

Анатолій Зборовський нагадав, що перше видання «Історії Ірпінського краю» вийшло друком три роки тому.

«Уперше я подавав це видання на Громадський бюджет у 2016 році. Тоді, на жаль, більшість ірпінців не проголосували за вихід цієї книги, і вона була видана з ініціативи й коштом Ірпінського міського голови Володимира Карплюка і «Нових Облич». Коли люди ознайомилися з цим виданням, вони зрозуміли, що це та книга, яка потрібна багатьом. І коли я минулого року подав проєкт перевидання цієї книги, вже доповненої, на Громадський бюджет, то ірпінці підтримали. Книга вийшла цього року коштом Громадського бюджету, який був започаткований нашою Ірпінською міською владою», — розповів Анатолій Зборовський.

За його словами, «зараз міська влада поширює цю книгу по школах, по бібліотеках, щоб із нею могли ознайомитися якомога більше жителів краю».

За умовами Громадського бюджету, видання розповсюджується безплатно. Оскільки тираж «Історії» обмежений, а є багато охочих її отримати, то видавництво «Юніверс» пообіцяло випустити додатковий тираж, який буде продаватися в книгарнях.

«Я думаю, що це та книга, яка повинна бути в кожній родині, тому що культурна людина має знати не тільки історію своєї країни, але й історію свого рідного міста чи села», — наголосив автор.

«Дуже знаково, що «Історія Ірпінського краю» Анатолія Збровського була презентована якраз у ці осінні дні, тому що у вересні ми традиційно відзначаємо День міста. Ми дуже щасливі, що видали цю книгу», — відзначила очільниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

На її переконання, «те, що книга вийшла коштом Громадського бюджету, підтверджує, що такі речі для міста, для громади цікаві й потрібні». «Тому на наступний Громадський бюджет Анатолій Іванович подав не менш цікаву й не менш корисну для міста книну — «Ірпінь у видатних особистостях». Закликаю всіх підтримати цей проєкт», — підкреслила Євгенія Антонюк.

Кожен, хто прийшов на презентацію, отримав примірник «Історії Ірпінського краю» з автографом автора.      

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300