В Ірпені презентували профіль громади й визначили напрямки Стратегії її розвитку

Photoeditorsdk Export 2021 07 13t195650.064

Сьогодні в Ірпені відбулося друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку територіальної громади на 2022–2032 роки. Був презентований профіль громади і результати опитування місцевого бізнесу, а також узгоджені напрямки, на яких базуватиметься Стратегія. Про це редакції ITV повідомила начальниця відділу економіки і стратегічного планування Ірпінської міськради Яна Жиган. 

У засіданні брали участь перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук і заступниця мера Лідія Михальченко, активно долучилися до роботи депутати міськради, представники громадських об’єднань та органів самоорганізації населення.

За допомогою відеозв’язку з учасниками зібрання спілкувалися експертки зі стратегічного планування Наталія Бойко (консультантка Східного Хабу місцевого економічного розвитку, створеного в рамках проєкту USAID «Пульс», який реалізовувала Асоціація міст України) та Людмила Євсєєва (консультантка низки проєктів USAID). Вони презентували профіль громади – аналітичний документ, який описує місцеву демографічну й економічну ситуацію, інфраструктуру, параметри бюджету, стан довкілля, умови життя тощо. Для підготовки профілю використовувалася, зокрема, статистика 2020 року та оперативна інформація підрозділів міської ради й сільських старостинських округів.

«Презентація графічно відображала основні моменти профілю. Сам профіль – це змістовний документ, і ми трохи пізніше оприлюднимо його на сайті міськради, врахувавши сьогоднішні зауваження, які отримали від членів робочої групи», – розповіла Яна Жиган.

Також експертки презентували результати опитування ірпінських підприємців. «Було проведене анонімне анкетування, яке містило декілька основних питань: підприємці описували проблеми, які існують у бізнес-середовищі на сьогодні, робили пропозиції щодо розвитку бізнесу, розповідали про свої плани. Експертки провели аналіз цих анкет, зробили висновок і презентували у вигляді аналітичного документа», – зазначила керівниця відділу економіки.

За її словами, на наступному етапі роботи буде готуватися експертний аналіз опитування мешканців громади. А цього разу своє опитування презентували представники громадськості.

За результатами обговорення учасники засідання узгодили три основні напрямки розвитку громади, які мають лягти в основу майбутньої Стратегії:

  • Трансформація економіки громади в інноваційну «зелену» циркулярну модель розвитку та інвестиційної привабливості.
  • Комфортна, дружня до довкілля та безпечна для життя та розвитку громада.
  • Громада гідності та ефективного врядування, орієнтована на людський розвиток, оздоровлення, туризм та якісне дозвілля.

Як зауважила Яна Жиган, третій напрямок продовжує курс, обраний під час формування попереднього стратегічного плану розвитку Ірпеня у 2015 році.

«Експертки запропонували й надалі в такому форматі діалогу обговорювати всі питання. На всіх етапах розробки Стратегії ми плануємо співпрацювати з активістами, з громадськістю – зокрема, у форматі google-опитування», – відзначила очільниця відділу економіки і стратегічного планування.

Наступним етапом роботи над Стратегією розвитку громади буде створення «дерева цілей» – структурованої моделі пріоритетних цілей громади та завдань, які сприятимуть їхньому досягненню.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300