Реклама

В Ірпені презентували Програму сімейної безпеки та інклюзії (відео)

Ні насильству, сексизму та булінгу! Ірпінь може стати першим містом в Україні, де працюватиме муніципальна Програма сімейної безпеки та інклюзії. Проєкт Програми сьогодні під час сесії міської ради презентувала депутатка від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Віолетта Дворнікова.

Віолетта Дворнікова, депутатка Ірпінської міськради від ВО «Батьківщина»:
«Ми знаємо, куди нам дзвонити, коли в нас пожежа, коли стаються крадіжки. А коли нам страшно, ми не знаємо, що робити і як себе поводити. Сьогодні ми з моєю командою хочемо вам презентувати проєкт загальноміської Програми сімейної безпеки та інклюзії «Моя Батьківщина»».  

Проєкт загальноміської програми Віолетта Дворнікова розробила спільно з громадськими діячами Ірпеня. Він передбачає комплекс заходів у кількох напрямках. Зокрема, планується створення Центру реабілітації дітей з аутизмом, відкриття «гарячої лінії» для надання допомоги при домашньому насиллі та булінгу, тренінги із самозахисту, кібербезпеки та інше.

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Ми вже напрацювали перелік заходів, які б хотіли стовідсотково реалізувати. Це створення «гарячої лінії», на яку зможуть зателефонувати жінки, що мають критичні ситуації в себе вдома, також проведення лекцій та тренінгів для школярів, щоб вони вже змалку розуміли, що це недопустимо в сім’ї, та ні в якому разі не продукували таких випадків».

Юлія Розпаченюк, членкиня ГО «Асоціація жінок України «Дія». Приірпіння»:
«Діти не можуть висловити те, що з них дійсно знущаються, принижують їхню честь і гідність – не тільки в живому спілкуванні, а й у соціальних мережах. Тому на сьогоднішній день є дуже актуальним підняття такого питання, його висвітлення та навчання дітей – як правильно себе захистити, як правильно відстояти свою думку і не піддаватися хейтерству, оскільки це є один із різновидів булінгу».  

За словами авторів, надалі планується провести низку заходів для обговорення проєкту з жителями громади. Узагальнені напрацювання увійдуть до оновленої редакції, яку потім винесуть для затвердження на сесію міської ради.

Віолетта Дворнікова:
«У мене є лише одне бажання: щоби наші депутати підтримали цей проєкт. Це дуже важливо для нашого міста. Це взагалі важливо для всієї країни, тому що така міська програма повинна бути в кожному місті України! Тому звертаюся до шановних депутатів Ірпінської міської ради, міського голови Олександра Маркушина, ініціативних груп, громадських організацій, які працюють із проблемами аутизму, булінгу та сімейного насильства, з закликом долучитися до опрацювання цієї програми та затвердити її на наступній сесії Ірпінської міської ради».  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама