Реклама

В Ірпені проведуть тренінг для родичів паліативних хворих

Photoeditorsdk Export 2020 01 27t110841.927

1 лютого в Ірпені на Київщині відбудеться тренінг для родичів хворих, які потребують паліативної допомоги. Про це повідомив організатор заходу – голова Громадської ради учасників АТО Антон Головенко.

«Рак. Інсульт… Ми часто бачимо звернення людей, які просять, а часом благають допомогти їхнім близьким на дорогу операцію чи на лікування, яке може врятувати життя коханим, рідним, батькам, дітям… Хтось допоможе грошима. Хтось добрим словом. Хтось помолиться. І після цього продовжуємо жити своїм життям. А рідні хворих продовжують до останнього боротися за життя своїх близьких. Мою родину теж не оминуло таке горе. І я добре знаю і пам’ятаю ці муки моєї сім’ї. Це не один день і навіть не місяці. Це роки боротьби за життя – і, на жаль, не завжди все закінчується перемогою. Таких людей багато і в нашому місті. Когось ми знаємо особисто, а про когось навіть не здогадуємось. Людина може протягом дня вам посміхатись, а ввечері знімати маску і повертатися, щоб доглядати за паліативним хворим… І ці люди теж потребують підтримки суспільства! Тому ми запрошуємо родичів паліативних хворих на тренінг», – написав Антон Головенко на своїй сторінці у фейсбуці.

Він відзначив, що «проводити тренінг будуть дуже круті люди з благодійного фонду «Свої» – Леся Литвинова та Зоя Максимова, які знають, про що говорять і мають досвід подібних зустрічей».

«Ми будемо говорити про ваші емоції і як з ними впоратись. Про те, як реагувати у різних ситуаціях, які можуть трапитись у паліативного хворого. Як і чим зменшити біль хворому. На яку підтримку може розраховувати хворий від держави та медичних закладів. Ми на практиці зможемо дізнатися про різні корисні пристосування, які можуть стати в нагоді у догляді за хворим. Це все ми зможемо обговорити на нашій зустрічі. І найголовнійше – це те, що ми зможемо підняти цю проблему в суспільстві. Підтримати одне одного. Ця проблема дуже важлива! Ніхто не застрахований…» – зазначив ініціатор тренінгу.

Зустріч відбудеться на 6-му поверсі Ірпінської поліклініки (вул. Садова, 38), в актовому залі.

«На жаль, кількість учасників буде обмежена – до 12 осіб. Це для того, щоб тренінг був ефективний. Тому прошу заздалегідь реєструватись за електронною адресою [email protected] (вказавши прізвище, ім’я, номер телефону) або писати мені в особисті повідомлення. Захід пілотний, якщо все пройде успішно, то будемо планувати систематичне проведення», – повідомив Антон Головенко та попросив донести цю інформацію до людей, які доглядають за паліативними хворими.

Він подякував за підтримку цього починання першому заступнику Ірпінського міського голови Олександру Маркушину, головному лікарю міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківському та «дівчатам з фонду «Свої» Лесі Литвиновій і Зої Максимовій, які у вихідний день погодились приїхати до нас і безкоштовно провести цей захід».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама