В Ірпені провели мітинг-реквієм із нагоди Дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу

Photoeditorsdk Export

Сьогодні в Ірпені біля пам’ятника герою-ліквідатору аварії на ЧАЕС Володимиру Правику відбувся мітинг-реквієм із нагоди Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську трагедію. Участь у ньому взяли родичі героя, представники міської влади, чорнобильці, рятувальники.

«26 квітня 1986 року сталася одна із найстрашніших техногенних катастроф людства… Сьогодні ми знову громадою зібралися біля пам’ятника Володимиру Правику. Як робимо це щороку. Він вистояв. Вистояли і наші найкращі рятувальники. Ці хлопці цієї весни врятували тисячі людських життів. Так само, як і караул лейтенанта Правика робив усе, щоб врятувати людей весною 1986-го. Низький уклін усім ліквідаторам, усім рятувальникам, усім тим, хто пам’ятає і знає ціну тої трагедії. Молимося, щоб нашому ворогу не піднялася кривава рука повторити її знову…», – написав на своїй сторінці у фейсбуці Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Він зауважив, що хоча, здавалося б, увесь світ знає про Чорнобильську катастрофу, «з’ясувалося, є невігласи, які не знають». «Сотні російських окупантів отримали променеву хворобу, коли жили в окопах у «рудому лісі», десятки з них вже померли… Вони запускають ракети над нашими атомними електростанціями і чинять те, від чого знову може постраждати весь континент. Це говорить лише про те, що цим нелюдам зовсім не цікаве людське життя…», – підкреслив міський голова.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300