Реклама

В Ірпені провели вечір-спомин, присвячений Дню пам’яті захисників України (відео)

Володимир любив дарувати своїй мамі квіти. Тепер Ольга Ринкун носить букети йому, своєму єдиному синові. Зараз він дивиться на свою маму з фотографії, яка поруч із його побратимами розміщена на Алеї Героїв АТО в Ірпені.

Ольга Ринкун, мама загиблого на Сході України Володимира Ринкуна:
«Він мені не говорив, куди він їде, я нічого цього не знала. Він мені просто сказав: «Мамо, ну бувай, я пішов».

Її Володя загинув 29 серпня 2014 року під Іловайськом. У шості роковини трагедії ірпінці прийшли на Алею Героїв АТО, щоб разом провести вечір-спомин, присвячений Дню пам’яті захисників України, які віддали життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Серед них — 17 бійців із Приірпіння.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Хочеться в цей день низько вклонитися хлопцям, які загинули, подякувати тим, які зараз воюють і воювали. І, звичайно, вклонитися ще й матерям, дружинам цих хлопців, яких зараз немає з нами».

Про війну, яка стала особистою трагедію кожного бійця, присутні подивилися фільм «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас». У багатьох ветеранів він викликав хвилю тривожних спогадів про пережите.

Валентин Тимофієв, учасник бойових дій на Сході України:
«Взагалі, про такі події згадувати дуже тяжко. Коли згадуєш тих побратимів, яких, на превеликий жаль, зараз із нами немає — це теж дуже тяжко. Я розумію, що таке хвилина мовчання і чому вона. Мовчання — це тоді, коли ти згадуєш своїх побратимів, і в тебе просто немає слів».  

Антон Головенко, голова Громадської ради учасників АТО:
«Ми організували такий захід, запросили людей, запросили рідних загиблих героїв, запросили ветеранів АТО позгадувати те, що було, поговорити, підтримати одне одного, підтримати тих, хто не дочекався своїх близьких».  

Цього вечора ірпінці згадали всіх своїх полеглих земляків. В ім’я кожного з них у небо запустили 17 куль із символічними вогниками пам’яті.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!