В Ірпені пройшла художня виставка «Просто неба»

70338847 2445610608890187 8560381196914130944 O

В Ірпені відбулася художня виставка «Просто неба». Власні роботи і твори своїх учнів – вихованців студії «Творча макітра» – вперше представила на суд публіки ірпінська майстриня, педагог і засновниця етнодитсадка «Котигорошко» Наталія Череднюк. Кілька десятків полотен були розміщені просто на паркані в дворі студії на вулиці Соборній.

Експозицію складали роботи різних жанрів, створені в різних техніках: живопис олією та акрилом, графіка, пастель, а також зразки декоративно-ужиткового мистецтва. Більшість творів були підписані прізвищем Торба, тож гості виставки здивовано запитували: «Хто це?». З’ясувалося, що це – дівоче прізвище Наталії Череднюк, яка з поваги і любові до батьків вирішила зберегти його в творчості.

«Я не є професійним художником, але потяг до малювання мала завжди, – розповідає Наталія. – Чудово малював мій тато. А я дивилася і собі пробувала. На одній техніці ніколи не зациклююся. У мене хвилями йде захоплення то одними художніми засобами, то іншими».

Серед робіт Наталії – карпатські краєвиди, натюрморти, які вражають своїм реалізмом, легкі акварельні замальовки дітей і тварин, масштабні портрети, написані зі старовинних фотографій олією тощо. На почесному місці – портрети батьків.

«Переносити на полотно старі світлини – це моє нове захоплення. Я залишаю чорно-білі й сірі тони, але додаю колориту кількома яскравими барвами, щоб підкреслити автентичність знімків», – пояснює художниця.

Наталія Череднюк

Особлива роль на цій виставці була відведена дітям. Вони не лише представили свої напрацювання за рік навчання в Наталії Череднюк, а й відгукнулися на пропозицію передати деякі набуті вміння молодшим дітлахам і провели кілька майстер-класів. Серед іншого, юні художники демонстрували такі екзотичні техніки, як малювання пальцями, живопис із використанням кави, а також вчили малечу створювати комікси. Паралельно розгорнула свою діяльність еко-майстерня «ЛяЛяЖу» з пошиття ляльок і декоративних речей для господарства, а клуб айкідо «Тенчи» познайомив дітей з ієрогліфами і провів майстер-клас із єдиноборства.

Виставка «Просто неба» діяла лише один день. Але, як зізналися її учасники, надихнула на місяці нової роботи. Цього року вихованці Наталії Череднюк вивчатимуть різноманітні техніки, якими творили видатні художники світу.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300