В Ірпені пройшов благодійний мистецький бал

Жінки у вечірніх сукнях, чоловіки з метеликами. В Ірпені пройшов благодійний мистецький бал. Ірпінці та гості міста зібралися не просто, щоб потанцювати. Усі зібрані кошти з продажу квитків передані на лікування заслуженого художника України, співзасновника Художнього пленеру в Ірпені Костянтина Могилевського.

Анастасія Попсуй, в.о. Ірпінського міського голови:

«Насправді сьогодні Ірпінь збирає друзів, я бачу тут дуже багато друзів Ірпеня, так само Костянтин Вікторович збирає сьогодні друзів, і хочеться, щоби він відчув, що в нього багато друзів. І що Ірпінь – це місто, яке цінує мистецтво, і в першу чергу — життя, здоров’я людей».

Оксана Нечитайло, голова Ірпінської агенції розвитку:

«Мистецтво — це одна з форм людської свідомості. І саме ця форма свідомості подарувала нам поклик до благодійності. Ми неймовірно раді, що таких однодумців змогли тут зібрати».

Прасковья Мельниченко, дочка Костянтина Могилевського:

«Папа благодарит всех вас. Увжаемые господа, низкий поклон вам. Вы не представляете,  словами ету благодарность не передать.  Для нашей семьи слова «Цените каждый миг, каждое мгновенье» – не просто слова… Поэтому наслаждаемся, радуемся. Константин Викторович передавал всем огромний привет».

Підтримати Костянтина Могилевського у боротьбі з онкозахворюванням прийшло чимало людей. Серед них і учасники четвертого ірпінського художнього пленеру, що саме проходить у місті. Для більшості з них він не лише колега, але й близький товариш.

Олександр Дмитренко, голова обласної організації НСХУ:

«Костянтин Могилевський – один з найактивніших художників Київщини та всієї України. Україна в його особі представлена і Луганським регіоном, з якого він походить, і Київщиною, де він працює і закордоном».

Панас Тітенко художник:

«Він дійсно людина, він сам завжди прийде на допомогу. Як колись казали — в розвідку можна з Костєй йти».

Владислав Задворський, художник:

«Це прекрасний художник, майстер голандського натюрморта, прекрасніший організатор і людина широкої душі. Я бажаю йому здоров’я, щоби він радував усіх своїм одужанням,  в першу чергу рідних і близьких».

Під час балу у залі діяла виставка живопису, графіки та фоторобіт. Все це можна було придбати і долучитися до благодійного збору коштів. Для гостей грав Київський академічний естрадно-духовий оркестр, співали артисти, на сцені відбувалися модні покази робіт місцевих дизайнерів. Але головною родзинкою мистецького балу став майстер-клас із бальних танців від зіркового хореографа Андрія Дикого.

Андрій Дикий, хореограф:

«Настроение отличное, так как вы — все зрители – соучастники бала, мастеркласса. Вы сегодня зажгли».

Максим Плешко, депутат Ірпінської міської ради:

«Я відношусь до тих людей, яких розпирає гордість за Ірпінь, за те, що він красивий, чистий і сучасний. І за те, що тут проводяться такого рівня заходи, коли грає такого рівня оркестр, коли люди на паркеті класичні танці вивчають. Ми сьогодні танцювали польку. Я навчився танцювати польку за один вечір — це чудово»

Організували Благодійний мистецький бал в Ірпені відділ культури Ірпінської міської ради та Ірпінська агенція розвитку. Організатори кажуть, не сподівалися, що стільки людей підтримають їхню ініціативу і дякують усім меценатам!

Євгенія Антонюк, начальник відділу культури, національностей та релігій:

«Відгукнувся Конференц-хол, відгукнулися «Вина світу», які надали сюди чудове вино, «Деліція», яка надала печиво, відгукнулися люди, які придбали квитки. Я думаю, що люди звикли дарувати добро одне одному. В нас добрі і хороші люди, тому я думаю, що все буде добре не тільки у Костянтина Вікторовича, а й у всіх тих, кому потрібна допомога».

Традицію проведення в Ірпені мистецьких балів обіцяють продовжити і рекомендують не ховати далеко вечірні сукні та метелики.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300