В Ірпені прийняли бюджет на 2020 рік (відео)

В Ірпені на Київщині відбулася остання в цьому році сесія міської ради. Депутати затвердили найголовніший фінансовий документ міста – бюджет на 2020 рік. Його загальний обсяг становить майже 882 млн грн. А бюджет розвитку – 305 мільйонів. 

«Ми можемо знову похвалитися: за п’ять років ми збільшили бюджет уже в 40 разів і продовжуємо цю гарну традицію: на цей рік у нас бюджет розвитку на 55 мільйонів більший, ніж у минулому році», – розповів секретар міської ради Андрій Літвинов.

Особливістю нового бюджету є те, що основні витрати спрямують на спорудження та розвиток важливих соціальних інфраструктурних об’єктів. «Зокрема, ми заклали кошти на будівництво  медичного центру – 50 мільйонів, на будівництво нового корпусу школи №1 – 80 мільйонів, і додатково передбачили (гроші) на добудову садочків», – зазначив Андрій Літвинов.

Фінанси передбачили на завершення будівництва дитсадка в мікрорайоні Стоянка – будівельні роботи там уже виконані на 70%, триває комплекс внутрішніх робіт.

Цього року поставили крапку і в історії з дитсадком на вул. Курортній. «Нарешті ми отримали від області за актом прийому-передачі всі фактичні видатки, і тепер можемо самі коштом міста добудувати цей садочок і відкрити його найближчим часом», – говорить секретар міськради.

Приємна новина є й для Гостомеля: цього разу для селища передбачили фінансування на 20 мільйонів більше, ніж у минулому році. «У бюджеті на 2020 рік зарезервували 50 мільйонів для інфраструктурних об’єктів Гостомеля, – повідомив Літвинов. – Ці кошти будуть направлені в селище як субвенція, і гостомельчани самі вирішуватимуть, як їх використовувати, на які об’єкти».

Окрім цього, на сесії вирішили підтримати й військові частини Приірпіння. Міськрада виділила кошти на придбання розвідувального квадрокоптера для бригади Нацгвардії, розквартированої в Гостомелі, та планує відремонтувати дах їдальні в цій частині. «Профінансуємо це з міського бюджету. Ми не можемо стояти осторонь і маємо з боку міста допомогти», – вважає Андрій Літвинов.

Не обійшлося на сесії й без традиційних привітань. За переможні здобутки відзначили найкращих юних кікбоксерів і їхніх наставників та спортивно-танцювальний клуб «Адажіо». Вітали також переможців творчих конкурсів – вихованців Ірпінської дитячої школи мистецтв імені М. Вериківського та юних артистів театру «Руда ворона».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300