В Ірпені розділять 2,5 мільйона між креативними ідеями

Photo 2019 03 15 11 27 29

Четвертий рік поспіль в Ірпені реалізовуватимуть міську цільову програму «Громадський бюджет в Ірпені». 15 березня стартував прийом заявок на участь у проекті. Цього року на реалізацію ініціатив мешканців міста з міського бюджету передбачено 2,5 млн грн. Прийматимуть заявки до 13 квітня.

Подати свою заявку на участь у Громадському бюджеті, а також у подальшому голосувати за подані проекти може кожен мешканець Ірпеня, зокрема й люди, які тут працюють та навчаються. Голосування відбудеться у двох категоріях:

  • І категорія – малі проекти – до 149,9 тис. грн (бюджет 1 млн грн)
  • ІІ категорія – великі проекти – від 150,0 тис. грн до 500,0 тис. грн (бюджет 1,5 млн грн)

Одна людина може подати один великий та один малий проект. Їх подають за єдиною обов’язковою для заповнення формою. Завантажити бланк-заяву можна на офіційному сайті Ірпінської міської ради .

Головна вимога для проектів Громадського бюджету – їхня доступність для громади міста та розміщення на комунальній території чи у комунальних закладах. Також вони не повинні суперечити законодавству України, відповідати стратегічним пріоритетам і цілям розвитку міста, Генеральному плану Ірпеня. Крім того, проект повинен бути реалізованим протягом року, а кошторис до нього має містити детальну інформацію по кожній статті витрат (закупівля матеріалів, послуги по доставці, монтажу, будівництву, підготовці місця для реалізації).

Консультацію щодо участі у Громадському бюджеті можна отримати в Ірпінській міській раді (вул. Шевченка, 2а), каб. 32. Тел. 04597 67 407 – з 9:00 до 16:00.

Нагадаємо, що програма «Громадський бюджет» діє в Ірпені з 2016 року. За цей час у місті реалізували вже 28 проектів. Ще 16 реалізують протягом  цього року.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300