В Ірпені розпочалося голосування за проєкти Громадського бюджету (відео)

В Ірпені розпочалося голосування за проєкти Громадського бюджету. Проголосувати може кожен житель Ірпеня віком від 16 років.

Цього разу ірпінці подавали заявки активніше, і до голосування допущені на 20 заявок більше, ніж минулого року. Загалом – 52 проєкти.

Дмитро Негреша, керівник робочої групи конкурсу «Громадський бюджет-2020»:
«З кожним разом мешканці нашого міста ставляться серйозніше до тих проєктів, які вони подають: вони хочуть щось більш глобальне, оскільки сума на реалізацію цих проєктів збільшується, і люди вже починають думати про якісь масштабні проєкти, які можна реалізовувати в їхніх мікрорайонах».

Загальна сума цьогорічного Громадського бюджету — 3 мільйони гривень. Проєкти розподілили на дві категорії: малі — до 150 тисяч і великі — до 500 тисяч гривень. На кожну передбачено по півтора мільйона. Також заявки розподілили на освітні та інші. Цього разу переважили інші. Усі подання ретельно опрацьовувала комісія конкурсу.

Оксана Нечитайло, член робочої групи конкурсу «Громадський бюджет-2020»:
«Комісія складається з представників громадських організацій, які активно діють у нашому місті, також є представники виконавчого комітету Ірпінської міської ради, адже безпосередньо саме він є основоположником або ж створювачем і програми, і положення про Громадський бюджет, і також представники деяких функціональних підрозділів, які в майбутньому виступлять своєрідними підрядниками та балансоутримувачами тих інфраструктурних об’єктів, що будуть створені на основі проєктів, які подані на Громадський бюджет».

Більше десяти заявок не дійшли до голосування через недотримання критеріїв положення про Громадський бюджет.

Оксана Нечитайло:
«Якщо ваш проєкт дублює діючу програму міської ради про створення певних обєктів у місті, він не може бути підтриманий. Якщо ваш проєкт передбачає капітальні видатки на створення доріг, асфальтування — це також проєкт, який, на жаль, не може бути реалізований за рахунок Громадського бюджету».

Вибрати і проголосувати за проєкт, який вам найбільше сподобався, досить просто. Для цього необхідно зайти на офіційний сайт Ірпінської міськради, натиснути банер «Громадський бюджет» (він розмішений на екрані праворуч), і ви – на сторінці проєктів. Знайомитеся з описами й голосуєте. Так само ви можете проголосувати й зі свого смартфона.

Дмитро Негреша:
«Краще, звичайно, проголосувати через систему «BankID», оскільки там є перелік банків, які ви можете вибрати — через неї авторизуватися й віддати свій голос за той проєкт, який вам сподобався».

Якщо вам не вдається проголосувати самостійно, можна підійти в Центр надання адміністративних послуг міськради, і тут вам допоможуть це зробити. А ще ви можете проконсультуватися за телефоном (096)0700822.

Голосування розпочалося 1 жовтня і триватиме до 9 жовтня включно.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300