В Ірпені розпочався сезон реконструкції прибудинкових територій (відео)

В Ірпені розпочався сезон реконструкції прибудинкових територій старого житлового фонду. Зараз ведуться активні роботи на Котляревського, 54-А. Тут уже прокладають основу для асфальтування проїжджої частини. Вздовж неї кладуть бордюри. У торцевій частині будинку облаштовують додаткові паркомісця. І найголовніше – вирішать проблему смітників, адже біля цього будинку досі їх не було.

Людмила Миколаївна, місцева мешканка:
«Сміття носимо на отой п’ятачок, куди всі носять».

Надія Дроган, журналістка:
«Тобто в сусідній двір?»

Людмила Миколаївна:
«У сусідній».

У дворі заплановано встановити сміттєвий майданчик закритого типу. Де саме його розмістити, аби він нікому не заважав, радилися з мешканцями будинку, що поруч.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми спочатку походили, подивилися. Почув я одну, другу сторону, і ми вирішили, де розмістити смітник. Усі задоволені. Смітники ми розміщаємо при реконструкції прибудинкових територій уже нові, закритого типу, де чи магнітний, чи кодовий замок. Люди відкрили двері, поклали сміття – і все чистенько й красиво».

Євгенія Антонюк, депутатка Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Там, де його буде встановлено, він служитиме громаді й не буде заважати нікому. А я, як депутат, подбаю про те, щоб сміття тут вивозилося вчасно».

А у внутрішньому дворику серед зеленої зони облаштовують затишні дитячі майданчики. Біля них прокладуть тротуарні доріжки. До кінця червня планують повністю завершити оновлення цієї прибудинкової території і перейти в інші двори.

Олександр Маркушин:
«У нас залишилося приблизно 16 (невідремонтованих) прибудинкових територій у місті. Планую в цьому році зробити 8, а в наступному закінчити всі інші».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300