В Ірпені триває мистецький тиждень

В Ірпені триває Мистецький тиждень із нагоди професійного свята працівників культури та майстрів народного мистецтва. Творчі колективи міста щедро діляться своїми талантами, створюють піднесений настрій усім, хто не оминає цими днями міські осередки творчості. Цього разу співаки і танцюристи оживляли сцену міського Будинку культури.

Євгенія Антонюк, начальник відділу культури, національностей і релігій ІМР:
«Із 3 по 10 листопада в Ірпені триває Мистецький тиждень. Традиційно ми його проводимо до Дня працівника культури. Він не якийсь особливий – це звичайний робочий тиждень, такі тижні у нас кожного разу, але Мистецькому тижневі ми надаємо більш урочистого значення».

Учасники концерту стверджують, що дух української культури, звичаї і багаторічні традиції українського народу оживають саме на концертних майданчиках. І найкращі зразки фольклорної спадщини яскраво передаються із покоління в покоління через народі пісні.

Ольга Файнікова, учасниця хору ветеранів війни та праці «Пам’ять»:
«Кожна наша пісня несе в собі дух патріотизму, дух любові до рідної землі, до народної української пісні, до щирості, до всього найкращого, що притаманно людині».

Галина Снєгова, учасниця фольклорного ансамблю «Джерело»:
«Народна пісня має особливе значення, нею передаються всі українські традиції».

У заході взяли участь самобутні аматорські об’єднання дорослих і дитячі ансамблі.

Разом із відродженням культурних традицій відроджується і Будинок культури. Тут запланували масштабну його реконструкцію. І в найближчій перспективі це приміщення має стати потужним сучасним мистецьким центром.

Євгенія Антонюк:
«Завершується розробка проєкту реконструкції цього закладу. Він буде перетворений на надзвичайно потужний культурно-мистецький центр – із галереями, з класами для школи мистецтв, із великою конференц-залою. Ми сподіваємося, що в найближчі роки нам вдасться це зреалізувати, і ми на цьому місці матимемо один із найпотужніших закладів культури міста».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300