Реклама

В Ірпені триває суд над російським військовим Андрієм Мєдвєдєвим

Img 20230811 101900 968

Вчора, 10 серпня, в Ірпінському міському суді розпочався судовий процес над військовим рф Андрієм Мєдвєдєвим. Його звинувачують у знущанні над цивільними під час бойових дій в Ірпені. Про це повідомляє Суспільне.

За даними слідчих, на початку березня 2022 року Андрій Мєдвєдєв разом з іншими російськими військовими знущався над цивільними ірпінцями. Зокрема, погрожував вбивством, стріляючи у них над головами.

«З мотивів нетерпимості до громадян України надав вказівку Яковенку та Казимову, звести голову один до одного. Після, імітуючи вбивство, Медведєв здійснив не менше двох пострілів з автоматичної зброї поряд з головами потерпілих», — зазначила прокурорка Олена Васильєва.

Коли у залі суду в російського військового спитали, чи погоджується він з обвинуваченням, той відповів: «Виновным себя не признаю и давать показания отказываюсь».

У судовому засіданні оголосили перерву до 6 вересня.

Нагадаємо, 18 липня відбувся розгляд справи воєнного злочинця Андрєя Мєдвєдєва по-суті. Тоді на засідання до Ірпінського міського суду не з’явився захисник обвинуваченого. Також не прийшли жертви. Тому суд ухвалив рішення про продовження тримання окупанта під вартою та відкладення судового засідання.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама