Реклама

В Ірпені триває відновлення чотирьохповерхівки на вулиці 10-та Лінія (відео)

Павло Омельчук, керівник ТОВ «ЄВРОСІТІБІЛД»:

«Сьогодні ви можете бачити, як ми за допомогою автобетононасосу влаштовуємо монолітне перекриття останнього поверху в цьому будинку».

Понад 100 тон бетону залили на четвертий поверх цього будинку на вулиці 10-та лінія в Ірпені. Вже п’ятий місяць поспіль його відновлюють після пошкоджень, завданих йому під час бойових дій у місті.

Останній четвертий поверх був повністю зруйнованим. Його демонтували. Потім укріпили конструкцію та відбудували його знову. Зараз готують монолітне перекриття. Після чого зроблять покрівлю.

Світлана, голова ОСББ «НЕЗЛАМНІ НА 10, 4-А»:

«Це насправді супер. Ми дуже довго чекали цього відновлення, щоб нарешті повернутися в свої домівки. І ми сподіваємося, що з монолітним перекриттям уже менше вологи буде потрапляти в наші квартири і вони не будуть швидко руйнуватися до того часу, поки відбудують дах».

Покрівлю планують завершити вже до кінця весни. Відновлення будинку фінансується компанією «Екософт». Будівельні матеріали надає благодійний фонд «Леруа Мерлен Солідарність».

Матьйо-Марі Арден, голова благодійного фонду «Леруа Мерлен Солідарність»:

«Наш фонд уже надав будівельних матеріалів для більше 15 зруйнованих об’єктів в Ірпені і наша співпраця з містом триває. Ми плануємо допомогти завершити цей об’єкт і перейти відновлювати приватний сектор. Про це вже маємо попередні домовленості».

На відновлення цього будинку з нетерпінням чекають 18 родин. Об’єкт регулярно відвідує депутат Ірпінської міської ради від округу Дмитро Чава.

Дмитро Чава, депутат Ірпінської міської ради:

«Хочу за нагоди подякувати благодійному фонду «Леруа Мерлен Солідарність» за надані матеріали. Компанії «Екософт», яка фактично профінансувала роботи по відновленню покрівлі на цьому будинку».

Кошти на відновлення будинку компанія «Екософт» передає до «Фонду відновлення Ірпеня», а фонд уже безпосередньо фінансує роботи та контролює процес відбудови.

Дарина Катькало, операційна директорка ГО «Фонд відновлення Ірпеня»:

«Компанія «Екософт» в межах благодійної ініціативи «Допомога в кожній краплі» вже перерахувала мільйон гривень для проведення робіт. Проте цієї суми не достатньо для завершення робіт, тому на сьогодні команда Фонду відновлення Ірпеня спільно з партнерами, колегами працює над тим, щоб залучити додаткове фінансування для повного завершення робіт по виведенню будинку з аварійного стану».

Після відновлення покрівлі мешканці зможуть подавати документи до Фонду енергоефективності для реконструкції фасаду та місць загального користування в будинку.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!