В Ірпені вдруге відбудеться дитячо-юнацький фестиваль англомовних театрів

60429028 10157117625432141 1576140250445512704 O

17 травня в Ірпені на Київщині відбудеться другий Фестиваль дитячих і юнацьких англомовних театральних студій «English Drama Fest 2020». Про це ITV повідомили в оргкомітеті мистецької події.

До участі у фестивалі організатори запрошують англомовні дитячі та юнацькі драматичні, музично-драматичні, лялькові театри, театри музичної комедії, артистів розмовного жанру. Вік учасників – від 4 до 18 років.

За словами співорганізаторки фестивалю Анни Король, участь у ньому вже підтвердили театральні колективи з Києва та Бучі, а про свою зацікавленість повідомили представники Житомира, Миколаєва й Одеси.

Колективи-учасники представлять на суд глядачів і журі малі сценічні форми, моноспектаклі, етюди, сцени з вистав. Учасники змагатимуться у 12 номінаціях і трьох вікових категоріях. Переможців у кожній із них визначатиме незалежне журі. При оцінюванні будуть враховуватися виконавська майстерність, загальне художнє враження від виступу, технічність рухів, видовищність, оригінальність, артистизм, відповідність віковій категорії.

Під час фестивалю художні керівники театральних студій проведуть майстер-класи для юних акторів.

Засновники «English Drama Fest 2020» – громадська організація «Освітня платформа» і театр «Руда Ворона». У першому фестивалі, який відбувся торік, узяли участь вісім колективів із різних міст Київщини. Нині він є всеукраїнським, а вже наступного року організатори сподіваються вивести його на міжнародний рівень. 

Наразі цей фестиваль, який проводиться під гаслом «Act your dream» («Зіграй свою мрію»), не має аналогів в Україні.

«English Drama Fest 2020» – не просто фестиваль, а перш за все спільнота однодумців і культурний рух, заснований на трьох принципах: створення атмосфери творчості, дружби, взаєморозуміння, доброзичливості між організаторами та учасниками; сприяння самовдосконаленню і самоствердженню дітей; надання можливості відчути себе особливим та унікальним!» – зазначається на сторінці мистецької події у фейсбуці.

Фестиваль відбудеться в Центральному будинку культури Ірпеня на вул. Соборній, 183. Заявки на участь подаються до 10 травня.

Контакти оргкомітету:
— ел. пошта: [email protected];
— тел.: 0679354248 (Олеся Соколова), 0503879148 (Анна Король).

Інформаційний партнер «English Drama Fest 2020» – інформагентство ITV.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300