В Ірпені відбулося тренувальне навчання із відпрацювання надзвичайної ситуації (відео)

В Ірпені пролунав потужний вибух. У будівлю Kіцею №1 влучила ворожа ракета. Вже за кілька хвилин на подвір’я ліцею в’їжджає поліція,  аварійно-рятувальної служби  і пожежні машини ДСНС. Не забарилася і швидка медична допомога. На щастя, вибух був несправжнім. Тут відбувалися спільні навчання відповідних служб: як діяти у разі надзвичайної ситуації.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Це робиться для того, щоб були злагоджені дії усіх спеціальних служб. Бо ми сьогодні живемо під час військових дій, під час війни. І, як ніколи, важливо проводити такі навчання. І в кожній нашій школі будуть проведені такі навчання, бо безпека наших дітей понад усе».

Віталій Фареник, заступник начальника загону з організації реагування на надзвичайні ситуації 2-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області:

«Першочергові дії — це евакуація дітей. Так як ми знаємо, що це ліцей №1 , це масове перебування саме дітей, підлітків і обслуговуючого персоналу, вчителів. Тому першочергово треба було евакуювати людей, постраждалих».

Під час імітованого вибуху усі діти були вже в укритті. Але, згідно з легендою  навчань, на другому поверсі, у палаючому приміщенні є постраждалі. Рятувальники розгортають автодрабину і відпрацьовують евакуацію поранених.

Віталій Фареник, заступник начальника загону з організації реагування на надзвичайні ситуації 2-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області:

«Можуть бути різні тяжкості. Десь у когось може бути зажата нога, може бути синдром тривалого стиснення. Дуже багато своїх нюансів, які ми відпрацьовуємо, удосконалюємо, корегуємо свої дії. Бо у реальному житті воно все може бути геть інакше».

А тим часом до рятувальників приєднуються працівники Муніципальної варти. Вони надають першу домедичну допомогу пораненій  і передають її в руки медиків. Машини швидкої вже готові доправити постраждалих в лікарню. Та на цьому рятувальні роботи не завершуються. Тут ще мають загасити пожежу та розібрати умовні завали. Задіяна для цього  і комунальна техніка

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Наше місто має всю комунальну техніку для надання такої допомоги і для виконання таких завдань».

Окрім надання першої домедичної допомоги постраждалим Муніципальна варта Ірпеня відпрацьовувала й інші важливі завдання.

Микола Ковальчук, начальник КП «Муніципальна варта»:

«У нас було завдання номер один – це розгорнути штабну машину, звязок, управління. Забезпечити цифровим радіозв’язком, інтернетом. Друге завдання було – це виїзд служби розмінування. Тобто, обстеження об’єкту, вилучення вибухонебезпечних речовин.

Віталій Фареник, заступник начальника загону з організації реагування на надзвичайні ситуації 2-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області:

«Дуже хороша робота була проведена місцевими органами самоврядування, тобто мерією, комунальними службами міста, правоохороними органами та службою ДСНС. І чим частіше такі навчання були б, тим більше усі служби розуміли б, як діяти у разі ракетних обстрілів, які відбуваються в нас мало не кожен день.

Варто зазначити, що ірпінські учні і вчителі до звуків тривоги вже звикли. Тому, коли й цього разу зазвучали сирени, паніки не було.

Софія, вихованка Ірпінського ліцею №1:

«Були в класі. Був урок. Почали брати свої речі, вдягати куртки  і спускатися в укриття».

Олена Ілляшенко, директорка Ірпінського ліцею №1:

«Діти вже знають правила поведінки під час повітряної тривоги. Вони вміють ними користуватися. І дай Боже щоб, не було реальних повітряних тривог«.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300