В Ірпені відбувся благодійний ярмарок тварин «Хочу додому» (відео)

Ці пухнасті безпритульні малюки нарешті потрапили в нові родини. Сталося це завдяки проєкту «Хочу додому». Під час святкування Дня захисту дітей у парку «Покровський» відбувся благодійний ярмарок бездомних тварин. Усі охочі могли обрати собі маленького друга і забрати його додому.

Євгенія Мельник, начальниця Служби захисту та лікування тварин:
«Ми влаштували акцію, яка покликана захищати котячих і собачих дітей – котенят і цуценят. Ми прилаштовуємо безхатніх котенят і собаченят, які опинилися на вулиці».

Для когось такий ярмарок став повною несподіванкою, а хтось прийшов за новим улюбленцем цілеспрямовано.

Олександра Карпунчева, мешканка Ірпеня:
«Ми вирішили сьогодні взяти одного котика до себе додому. Цілеспрямовано йшли за котиком, от вибрали».

Людмила Тимохіна, мешканка Ірпеня:
«У мене дитина дуже просила кошеня, але я не наважувалася. А тут є можливість і бажання».

Перш ніж забрати кошеня або цуценя додому, їхні майбутні господарі проходять інструктаж, як правильно адаптувати чотирилапого до нових умов. А потім разом із пухнастим другом отримують паспорт тваринки та корм для неї на перший час.

Яна Бойко, волонтерка Служби захисту та лікування тварин:
«У них є активні періоди – наприклад, зміна зуба, коли вони більш активні, коли вони можуть нападати. Саме в такий період нам дуже часто повертають тварин, кажуть: «Вони неадекватні, забирайте». Тому я це все говорю, щоб люди, беручи тварину, були готові, що в неї теж є характер, є темперамент, і тварина, природно, може свій характер показувати».

Після завершення благодійного ярмарку більшість бездомних котиків стали домашніми: з 30 забрали 23. А от 10 песиків, на жаль, поки що своїх господарів не знайшли. Але в них буде ще така можливість – 5 червня в парку Незнайка відбудеться «Irpin Family Weekend», де знову пройде благодійний ярмарок тварин. Тож усі, хто шукає пухнастого друга, може знайти його в цю суботу.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300