В Ірпені відбувся фестиваль «МамаДвиж»

Парк імені Правика в Ірпені перетворився цими вихідними на суцільний «МамаДвиж». Це перший в Україні фестиваль для бізнес-мам, який заснували дві молоді дівчини – Анастасія Димура і Світлана Нікольська. Вони вирішили, що мами в декреті не повинні втрачати можливості різнобічної самореалізації і запропонували їм вийти із декретного підпілля.

Анастасія Димура, співзасновниця фестивалю «МамаДвиж»:

«Мы решили организовать для мам которые сидят в декрете и что-либо делают — хенд мейд, мастер-классы, кулинария и так далее. Мы хотим, чтобы девушки не замыкались в себе. Также можно заработать здесь на фестивале».

Кожна матуся могла продемонструвати товар, зроблений власноруч дома, і поділитися своїм досвідом з іншими. Ну і, звичайно  ж, кожен охочий міг  придбати вироби бізнес-мам.

Мама Наталя  навчилась робити різні смаколики. Все так майстерно виглядає, наче зроблено на професійній фабриці. Каже, особливою привабою стали солодощі із шоколаду.

Наталя, учасниця фестивалю:

«В основному люди питають – що це таке, з чого воно зроблене. Показую усім, бо цікавлять, наприклад великі куски какао або горішки незвичайні.»

У кожної мами своя історія народження  бізнесу. Але всі вони об’єднані спільною обставиною – декретною відпусткою.

Марія, учасниця фестивалю:

«Когда моей дочке был годик, она была очень спокойная,  много спала и мне очень хотелось чем-то себя занять и я начала шить. Сначала просто повязочки потом начали их выставлять в интернет»

А поки мами рекламували свій товар і заробляли гроші, дітки вчилися новому на майстер-класах або розважалися. Завзяті брали участь у танцювальному флешмобі. Час від часу поверталися до своїх матусь, проконтролювати як рухається бізнес.  І розмірковували над тим, хто ж така — бізнес-мама.

Погода в Ірпені сприяла утверджуватися новому фестивалю. Його засновниці натхненні розвивати свій проект: хочуть запросити наступного разу матусь з усієї Київщини, а то й поширити ідею на всю Україну.

Світлана Нікольська, співзасновниця фестивалю «МамаДвиж»

«Ми перші. Щоб усі знали, що саме в Ірпені народилась така ідея. Вона втілювалась саме тут, завдяки активним мамам, які тут живуть, щоби інші мами дивилися на Ірпінь і захотіли навіть сюди переїхати»

Анастасія Попсуй, в.о. Ірпінського міського голови:

«Я переконана, що  саме такі позитивні заходи, де люди можуть поділитися досвідом, емоціями і своїми ідеями. Ірпінь саме цим і є цінним. Тому ми запрошуємо в наші парки на вихідні для того, щоби гарно провести час і зарядитися гарними ідеями».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300