В Ірпені відбувся форум муніципальних варт

Центральним питанням регіонального форуму «Місцеве самоврядування, безпека, громада, закон» в Ірпені стало створення Громадської спілки «Громадська безпека». На захід з’їхалися представники комунальних підприємств «Муніципальна варта» і громадських формувань з охорони громадського порядку з Києва, Київщини і Чернігова. Всього було представлено понад 20 населених пунктів.

Місце події – центральна площа Ірпеня. Учасники події – працівники муніципальних варт і представники громадських формувань з охорони громадського порядку. Демонструють свої навички з патрулювання, затримання правопорушників, надання першої допомоги потерпілим і рукопашного бою.

Все це відбулося у рамках регіонального форуму «Місцеве самоврядування, безпека, громада». Делегати з’їхалися  з  Києва, Київщини та Чернігова.  Всього представлено більше 20 населених пунктів. Учасників привітав голова інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«На законодавчому рівні держава має допомогти органам місцевого самоврядування забезпечити спокій на місцях, а не навпаки. Нам необхідно мати змогу на місцях давати нашим людям безпеку».

Ключовим питанням форуму стало створення Громадської спілки «Громадська безпека». 

Володимр Бардецький, голова правління ГО «Закон і порядок»:

«У нас много формирований есть, которые занимаються охраной общественного порядка и сейчас необходимо их объединить, чтобы выработать общее направление работы для участия в законотворчестве.  01.08 данніх муниципальніх варт

Головна мета об’єднання – пришвидшити прийняття Закону «Про муніципальну варту», який уже прийнятий у першому читанні.  Поки що ці структури користуються різними законами, що створює незручності в роботі.

Гаррі Мартін, виконавчий директор Асоціації міст України:

«С момента создания ассоциации вопрос ставился многими мерами Украины. Но поскольку все время менялось правительство, Верховный совет, закон так и не был принят. Хотя мы инициировали его много раз».

Організатори заходу вірять, що тепер перспектива  прийняття закону стала реальнішою. Дякують усім, хто приїхав в Ірпінь і запрошують колег приєднуватися до новоствореної спілки.

Микола Ковальчук, керівник КП «Муніципальна варта»: 

«Ми об’єднали п’ять громадських формувань Київської області і, сподіваюся, до нас приєднаються інші громадські ініціативи, і все ж таки ми зможемо пролобіювати та на різних рівнях довести необхідність прийняття закону про муніципальну варту. Муніципальні органи правопорядку – це не альтернатива Національній поліції, в них зовсім інша специфіка роботи».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300