В Ірпені відбувся міжнародний зоозахисний семінар (відео)

Жорстоке поводження з тваринами – перший крок до насильства над людьми. Такий лейтмотив зоозахисного семінару, що відбувся Ірпені. Його організували міжнародна фундація «Naturewatch Foundation» та Всеукраїнська громадська організація «Відкриті клітки Україна».

У семінарі взяли участь активісти, представники зоозахисних організацій, правоохоронних органів, ірпінської «Муніципальної варти» та комунального підприємства «Управління благоустрою міста».

«Ми знаємо про цей міжнародний проєкт давно: вони їздять по всіх великих містах України, борються з жорстоким поводженням із тваринами. І ми дуже хотіли запросити їх до себе в місто», – розповіла Євгенія Мельник, начальник відділу «Служба захисту та лікування тварин» КП «Управління благоустрою міста».

Міжнародним досвідом захисту тварин поділився колишній поліцейський детектив із Британії, експерт із проблеми зоозахисту Марк Ренделл.

«Насильство над тваринами є і у Великій Британії, і в Україні. До речі, в наших країнах найбільший у Європі термін покарання за нього – вісім років. Крім того, в Британії передбачене покарання за знущання над тваринами в присутності дітей. Це рідко зустрічається в законах інших країн», – сказав, зокрема, британець.    

Серед спікерів семінару – і відомі українські фахівці. Вони говорили про юридичні аспекти проблеми та практичну взаємодію зоозахисників із поліцією. Акцентували на ролі громадських організацій. «Як правильно скласти заяву, що є жорстоким поводженням, які можливі наслідки для людини, що допустила це жорстоке поводження – отакі консультації на сьогоднішній день люди отримують якраз із уст зоозахисників», пояснила ірпінська зоозахисниця Ірина Мурга.

За словами голови ГО «Відкриті клітки Україна» Катерини Бєлкіної, «шлях до гуманності має починатися з того, що ми повинні ставитися гуманно не тільки одне до одного, але й до тварин».

«Найважливіше, що мають винести люди – це те, що існує зв’язок між жорстоким поводженням із тваринами та насиллям над людьми в майбутньому. Тобто до кожного такого випадку потрібно і громадськості, й поліції ставитися дуже серйозно», – наголосила активістка ГО «Відкриті клітки Україна» адвокат Світлана Руденко.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300