В Ірпені відбувся Олімпійський день

Ірпінь вдруге став центром наймасштабнішої спортивної події Київщини. Тут відбувся фінал обласного спортивно-масового заходу «Олімпійський день»

ОЛЕКСАНДР МАРКУШИН, заступник Ірпінського міського голови:

«Сьогодні Ірпінь прийняв перехідний кубок Олімпійський Київської області і це дуже відповідально. Наше місто вже приймає другий раз Олімпійський день і проводить його. І наше місто  може проводить не тільки міські змагання а й обласного рівня і всеукраїнського. І проводимо. Наше місто по інфраструктурі може приймати і по спортсменам .У нас дуже розвинутий і спорт».

ІГОР МАЛИНСЬКИЙ, голова НОК у Київській області:  

«Сьогоднішній захід присвячений 125 річчю олімпійського руху в світі підкреслює те, що Україна стоїть поряд з усім цим. Вона йде в ногу з усім світом. З розвитком і по рейтингу олімпійців, які дають результат в спорті, ми є кращими».

Хоча змагання й не мають офіційного статусу, це передусім, пропаганда здорового способу життя, та все ж свято зібрало  чимало найтитулованіших спортсменів  Київщини.  До Олімпійського дня приєдналися і відомі  ірпінські спортсмени-олімпійці.

КАРЕН БАЛАЯН, заслужений тренер України з дзюдо:

«Я брав участь в олимпийских играх. Первые олимпийские игры, где наша страна принимала  участие, как отдельная после независимости, и в 1996 году я принимал участие в олимпийских играх в Атланте».

ДМИТРО СОЛОВЕЙ, чемпіон Паралімпійських ігор:

«Я — чемпион параолимпийских игор, призер неоднократный. Побеждать всегда приятно. Не скажу, что сложною. Сложнее проигрывать».

ВАЛЕРІЙ АНДРІЙЦЕВ, срібний призер Олімпійських ігор в Лондоні:     

«Перемагати не складно. Складно той процес, який ми проходимо до тієї перемоги, до тієї медалі. Бронза, срібло, золото – то вже неважливо, але то – велика робота, якщо за неї є нагорода, то вже це – дуже добре».

Наймасовішим стартом Олімпійського дня став легкоатлетичний забіг. Його учасники відзначали, що рух на ірпінських бігових доріжках із спусками та підйомами не є бездумним, як може видатися на перший погляд.

Легкоатлетичні дистанції  долали бігуни різного віку, різних досягнень і різних статусів

ЮРІЙ КОЛЕСНИКОВ, тренер з легкої атлетики:  

«40 років бігаю. Підтримую здоровий спосіб життя. Три рази пробіг навколо землі, 1500 тисяч кілометрів. Два раз біг до Парижа. Дуже гарно себе почуваю».

МИХАЙЛО НЕТЯЖУК, Фастівський міський голова:  

«Я перший раз беру участь в Олімпійсьому дню, який проводится саме в місті Ірпінь,  і цим він особливий. Тому, що чудове місто. Чудові містяни, ну, і звісно, високий рівень організації».

На біговій доріжці зустріли й лідера команди «Нових облич» Володимира Карплюка, щоправда одягнений був не по- спортивному.

ВОЛОДИМИР КАРПЛЮК,  лідер партії «Нові обличчя»:

«Мій забіг – це парламентська кампанія і я знаю, що 21 липня він має завершитися. І результат буде видно 21 липня, тому не не хочу загадувати».

За відзнаку Олімпійського дня боролися і в гирьовому спорті, дартсі, різних видах боротьби та інших напрямках. Організували турнір і для юних шахистів. 

ВАСИЛЕНКО НАДІЯ, учениця Ірпінської ЗОШ №17:

«Першу партію я програла тому, що суперниця мені поставила мат, а я його не побачила. А другу партію я виграла з великим задоволенням».

Спортивне дійство відбувалося в Парку Незнайка.  По його звершенню учасники Олімпійського дня ділилися враженнями та відкривали для себе принади  Ірпеня

ДМИТРО БЕРЕЖНИЙ , майстер спорту міжнародного класу з дзюдо:

«Ірпінь, місто любить спорт, фізичну культуру, я думаю, кожна людина бачить, як тут все розвивається, тут гарні умови для заняття спортом і фізичною культурою».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300