В Ірпені відбувся турнір пам’яті Дмитра Максимова

В Ірпені пройшов 6-й Всеукраїнський турнір із дзюдо, присвячений пам’яті Героя України, майстра спорту Дмитра Максимова, який у свої 19 загинув на Майдані під час Революції Гідності 2014 року. У змаганнях взяли участь спортсмени з вадами слуху.

Ігор Малинський, співорганізатор турніру:

«Дима был нашим. Тренировался еще с 10 лет. Поступил в колледж, закончил у нас колледж. Ждали, что будет учиться у нас в университете. Но, к сожалению, трагедия, которая случилась на майдане прервала жизнь Димы».

У змаганнях взяли участь понад 100 дзюдоїстів із вадами слуху з усієї України, Польщі та Білорусі. З кожним роком охочих все більше.

Ігор Малинський, співорганізатор турніру:

«Приезжают те, которые знают его. Знали его и боролись с ним – были с ним и на сборах, и на тренировках, и на соревнованиях».

За свої 19 років Дмитро встиг зробити багато речей: окрім спорту хлопець писав вірші та музику, співав і навіть випустив диск.

Мати героя – Лідія Максимова теж приїхала на турнір і не вперше.

Лідія Максимова, мати Дмитра Максимова:

«Каждый год я приезжаю на турниры, на самые такие – увидеть всех, пообщаться и побыть с ним хоть… потому что это тяжело. Для матери — это тяжело»

Дзюдоїсти з нетерпінням чекали змагань. Витримавши хвилину мовчання, шостий Всеукраїнський турнір було офіційно відкрито.

Директор Ірпінського державного коледжу економіки та права – Оксана Пілевич згадує хлопця з посмішкою на обличчі.

Оксана Пілевич, директор Ірпінського державного коледжу економіки та права:

«Як на мене, це турнір пам’яті і хочеться щоб всі, хто бере участь у уьому турнірі, всі, хто прийшов просто подивитись, всі, хто приїдуть як поважні гості пам’ятали про те, що відбувається в нашій Україні.

Турнір присвячений пам’яті героя – той самий рідкий випадок, коли результати не мають великого значення. Адже найважливіше – пам’ять. Спортивна молодь країни вже добре знає про історію Дмитра та про змагання на його честь. У планах організаторів вивести турнір на міжнародний рівень.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300