Реклама

Нові ірпінські амбулаторії обслуговуватимуть 30–35 тисяч пацієнтів

Незабаром в Ірпені відкриють ще дві амбулаторії сімейної медицини. Одна з них розміститься на вулиці Університетській навпроти парку «Центральний» – у новобудові житлового комплексу «Карат».

Анастасія Попсуй, в. о. Ірпінського міського голови:
«У цьому районі якраз у нас не було ніяких медичних закладів, і для зручності буде відкрита медична комунальна амбулаторія. Забудовник віддав це приміщення, і ми його на сесії прийняли до комунальної власності. Тепер це наше приміщення».

270 квадратних метрів цілком нового приміщення задовільнять необхідні потреби закладу і дозволять обладнати його за всіма обов’язковими вимогами.

Андрій Левківський, головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Ми плануємо, що тут будуть приймати лікарі-терапевти, сімейні лікарі та лікарі-педіатри. Також плануємо залучати сюди додатково для консультацій вузьких спеціалістів і надавати лабораторні послуги».

Наразі розробляють кошторис на ремонт приміщення. Після ремонту та відкриття  амбулаторія зможе обслуговувати близько 20 тисяч населення. Її послугами зручніше буде користуватися і жителям Романівки та Стоянки. Адже ця амбулаторія – значно ближче, ніж четверта, до якої вони звертаються зараз.

Андрій Левківський:
«Це буде амбулаторія сімейного типу, яка закриє всі потреби населення даного району в наданні первинної медико-санітарної допомоги».

Ще одна амбулаторія відкриється на вулиці Білокур у мікрорайоні «Синергія». Приміщення для неї місто взяло в оренду на пільгових умовах.

Анастасія Попсуй:
«Нам зручно, бо ціна оренди нижча від ринкової і довгострокова. І нам роблять ремонти. Фактично, ми бермо вже приміщення з ремонтами, з усіма комунікаціями, за заниженою ціною. І сподіваємося, що швидко сюди переїдемо».

Фахівці вже розробили план амбулаторії, яка займе близько 200 квадратних метрів. У ній облаштують п’ять консультаційних кабінетів, у яких позмінно працюватимуть лікарі. Буде кабінет щеплень, маніпуляційна та все інше, чого потребує амбулаторія сімейного типу. Тут обслуговуватимуть 10–15 тисяч пацієнтів.

Андрій Левківський:
«Будуть працювати лікар-терапевт, сімейний лікар і лікар-педіатр, також ми плануємо залучати cюди вузьких спеціалістів для надання консультативних послуг і лабораторні послуги».

Амбулаторію на вулиці Білокур планують запустити в роботу вже до кінця цього року. А на вулиці Університетській – наступного.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!