В Ірпені відкрили другу частину набережної

75388452 2589606144659225 6708619984412606464 O

Сьогодні в Ірпені біля однойменної річки урочисто відкрили другу частину набережної, яка простягається від залізничного мосту до мікрорайону Романівка. Свято розпочалося з велопробігу, в якому взяли участь понад 100 людей. Також на честь сьогоднішньої події в ріку випустили 300 кілограмів риби.

Довжина нової частини набережної – майже 2,5 км (тепер уся набережна – 3 км). Поруч із пішохідною зоною збудована окрема вело- і ролер-доріжка. Уздовж набережної висадили 561 дерево, 4,5 га землі засіяли травою. Для поливу чотирьох зелених зон прокладено 10 км труб. Окрасою нової набережної є 120 оригінальних ліхтарів. Встановлено 100 лавочок, 10 комплексів для проведення пікніків, 10 відпочинкових комплексів-гамаків, 80 смітників. Облаштувано заїзд і паркувальний майданчик для автомобілів. На момент відкриття вже встановили деякі скульптурні композиції, проте цей процес іще не завершено – до кінця місяця ряд скульптур планують доповнити.

За задумом, набережна стане масштабною спортивно-розважальною зоною. Навесні почнуть будувати вісім волейбольних майданчиків, майданчики для баскетболу й футболу, спорткомплекс із силовими тренажерами, комплекс для вело- та ролер-екстремалів, два дитячі майданчики; облаштують місця для риболовлі.

«Сьогодні осінній і навіть трохи дощовий день, але все одно класно, тому що це – один із наймасштабніших об’єктів інфраструктури, які були побудовані за той період, коли наша команда управляє містом», – сказав під час відкриття нової набережної голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

За його словами, на наступний рік запланована третя черга будівництва цього об’єкту – велодоріжка, яка з’єднає Ірпінь із Києвом. «Після цього Ірпінь зможе сміливо називати себе велосипедною столицею України, тому що це буде єдине місце, де можна буде проїхати 20 кілометрів туди й назад без автомобільного руху. Це буде безпечний класний туристичний напрямок», – зазначив голова Інвестради.

Володимир Карплюк зауважив, що нову набережну збудували попри спротив «багатьох тих, хто був проти того, щоб вона відбулася». Водночас він висловив велику подяку команді людей, які працювали задля створення набережної: депутату міськради, колишній в. о. міського голови Анастасії Попсуй, підприємцю Володимиру Співаку, Почесному громадянину Ірпеня Сергієві Пащинському та іншим.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300