В Ірпені відкрили інтерактивний дитячий центр від UNICEF (відео)

Так гамірно в парку Правика було хіба що до війни. І от зараз, уперше після звільнення міста від російських загарбників, тут зібралося стільки родин із малечею. Захоплені майстер-класами, різними розвагами діти нарешті можуть веселитися й забувати про жахіття війни. Саме з такою метою в парку відкрили інтерактивний центр від UNICEF «Дитяча точка».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«У мене була мрія – я завжди про це казав – що коли закінчаться воєнні дії в Ірпені, я дуже б хотів, щоб у кожному парку, на кожному подвір’ї лунав дитячий сміх. І сьогодні ми бачимо це диво. Я шалено радий бачити всіх наших дітей. Вони найкращі в нас, заради них ми й живемо. По вихідних днях будемо завозити дітям морозиво. Хай трошечки більше буде в них у житті радості. Бо вони вже живуть не просто в Ірпені, а в місті-герої Ірпінь».

Відкриття такого центру стало справжнім святом не лише для дітей, але й для їхніх батьків. Як кажуть, радісні діти – щасливі батьки.

Ростислав, мешканець Ірпеня:
«Чудово. Дуже подобається. Локацій багато, різних веселих розваг. Дітям подобається, діти задоволені».

Аліна, мешканка Ірпеня:
«Дуже класно, що в такий час діткам проводять таке свято. Дуже дякуємо за це».

Щоб допомогти адаптуватися після бойових дій, дитячими розвагами тут не обмежаться. У центрі працюватимуть психологи. Вони безкоштовно допомагатимуть родинам із дітьми стабілізувати психологічний стан, індивідуально вирішувати проблеми й надаватимуть їм підтримку.

Діана Бондар, директорка Ірпінського терцентру соціального обслуговування:
«Міський голова, як тільки почув про цей проєкт, відразу надав дозвіл поставити цю палатку, щоб дітки раділи, і кожного дня посміхалися, і забули про страшні часи в нашому місті».

Керівники проєкту UNICEF Ukraine «Спільно» повідомляють, що «Дитяча точка» працюватиме в Ірпені щодня з 10-ї до 19-ї години аж до 1 вересня.

Євген Лопатін, головний адміністратор «дитячих точок» від UNICEF:
«Якщо в Ірпені є громадські організації, які бажають щось робити тут, на нашій базі, на базі цього намету, використовувати його – будь ласка, звертайтеся, ми вас розмістимо в графіку, і ви можете тут творити щось добре для дітей і для їхніх батьків».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300