Реклама

В Ірпені відкрили модульне містечко «Ластівка» (відео)

Марина та її сім’я відтепер із дахом над головою. Разом із мамою, татом та молодшим братом вона буде жити у новому модульному містечку «Ластівка». Його відкрили в Ірпені за підтримки фінського уряду. Це тимчасове житло для людей, які втратили власне під час бойових дій.

Марина Климчук, мешканка Ірпеня:

«Це для нас дуже важливо. Дякуємо вам за все, що ви зробили для нас!».

Вікторія Климчук, мешканка Ірпеня:

«Ми дуже щасливі. Ми очікували цей будиночок – нарешті здійснилося».

Разом із родиною Климчуків ключі від нової оселі отримали ще 35 сімей. Це багатодітні, ВПО, військовослужбовці та родини загиблих героїв. Як от сім’я Міхєєвих.

Катерина Міхєєва, мешканка Ірпеня:

«Ми члени сім’ї загиблого».

Мілана Міхєєва, мешканка Ірпеня:

«Тому ми потрапили сюди. Як тимчасове житло, так, нам в принципі подобається. Тут світло. Все, що потрібно в будинку є».

Модульне містечко«Ластівка» – це найбільший в Україні проєкт соціального житла для постраждалих громадян. Поки що заселили лише його першу частину.  

Олександра Страдецька, журналістка:

«Наразі це 12 таунхаусів по 3 квартири у кожному, де будуть жити 144 людини. А загалом територія модульного містечка розрахована на 276 квартир, де проживатимуть понад 1200 мешканців».

У 12 таунхаусах, у яких вже сьогодні будуть ночувати люди, є все необхідне для комфортного проживання. Кожна квартира із власним окремим входом, двома спальнями, кухнею та ванною кімнатою.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Я скажу так, це тимчасове житло, але воно сучасне, воно інноваційне. Але наше завдання найголовніше – максимально відбудувати житло людям, щоб вони повернулися у постійне житло».

Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки співпраці Міністерства розвитку громад та територій, Київської обласної військової адміністрації, уряду Польщі, уряду і посольства Фінляндії.

Яакко Лехтовірт, Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні:

«Разом із урядом Фінляндії намагаємося покращити ті недоліки, які  натворила війна в Україні. Отож бажаю всім мешканцям цього модульного містечка щасливого і приємного літа та легкої зими!».

Благоустрій території допомогла облаштувати Київська обласна військова адміністрація. На комплекс робіт із благоустрою було виділено 5 мільйонів гривень.

Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації:

«Це модульне містечко – тимчасове рішення. Наше завдання – забезпечити кожну людину, яка втратила своє житло. Щоб кожна людина отримала постійне місце проживання, на постійній право власності».

Чимало зусиль до відкриття модульного містечка доклала й управлінська команда Ірпеня.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Багато багатоповерхових будинків ще демонтуються. Є готові проєкти, які будуть зараз вже відбудовуватися, і частина людей буде заселятися у нові оселі, але такі містечка вони мають бути».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Сьогодні я відчуваю радість за те, що понад 140 людей отримують хоч і тимчасове, але дуже якісне на мою думку і зручне житло».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама