Реклама

В Ірпені відкрили оновлене Гостомельське шосе (відео)

Останні приготування і нарешті те, чого мешканці Приірпіння чекали декілька місяців. Рух Гостомельським шосе офіційно відкрито!

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Відсьогодні рух по Гостомельському шосе відновлений!»

Саме цією дорогою у лютому-березні 2022 росіяни намагалися прорватися в Ірпінь. Тоді тут точилися запеклі бої.

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міської ради:

«Я згадувала, коли на початку квітня я сюди приїхала вперше після військових дій. І ті враження жаху, які в мене були, я їх ніколи в житті не забуду. І те, що тут робилося, не порівняти було ні з чим. Ми зараз маємо нову вулицю, маємо відновлення вулиці Багірова, маємо відновлення наших багатоквартирних будинків на Северинівській. Наш мікрорайон оживає і ми неймовірно цьому радіємо».

Окрім дороги, тут капітально відремонтували і міст через річку Буча. Він теж сильно постраждав під час бойових дій.

На самій ж дорозі оновили покриття та тротуари, зробили веложоріжки, нову розмітку, зливи, освітлення. Усі мережі заховали під землю. А також на Гостомельському шосе з’явилися три нових кільця.

Дмитро Чава, депутат Ірпінської міської ради:

 «Я думаю, що для нашого району виїзд на Київ стає набагато кращим. Повністю зроблені розв’язки, зроблений круговий проїзд. Три кола, що значно поліпшать проїзд нашим районом».

Проте усі роботи ще незавершені. Будівельники миють дорожнє полотно, встановлюють знаки та займаються благоустроєм вулиці. До того ж, останній, фінальний шар асфальту наноситимуть лише навесні.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Зараз вже зимовий період, тому верхній шар асфальту має кластися в теплу, нормальну погоду. Я думаю, звичайно, рух буде перекриватись. Можливо він буде перекриватися частково. Але це буде вже не так довго, можливо тільки тиждень десь і новий шар буде лежати».

Саме цей останній шар зробить дорогу більш доступною. Оскільки зараз з’їздів з тротуарів на пішохідні переходи немає.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Коли навесні буде виконуватись друге покриття, то асфальт має підходити повноцінно вже до бордюру. Для того, щоб люди, по всіх нормах, на інвалідних візочках, мамочки з дитячими колясками могли спокійно переходити, щоб асфальт був врівень з тротуаром».

Проте вже зараз мешканці Ірпеня та прилеглих населених пунктів радіють оновленій вулиці, хоча й мають деякі зауваження.

Мешканка Гостомеля:

«Класно, що зробили для пішоходів, що нормально можна пройти. Ось я з коляскою нормально можу пройти, наприклад, до магазину, ну і взагалі. Бо до цього тут такого не було.

Мешканка Ірпеня:

«Я їздила чотири місяця тут кожен день, це кошмар. Три кілометри пішки, щоб сюди дійти з 7-лінії, — це дуже було важко. Як зараз буде — дуже буде просто, я сподіваюся».

Мешканець Гостомеля:

 «Дорога чудова. Єдине, звичайно, хотілося б, щоб вона була ширша».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама