В Ірпені відкрили скульптуру, присвячену героїзму енергетиків (відео)

Добро перемагає зло, а світло – темряву. Так звучить ключовий меседж нової унікальної скульптури у парку «Центральний» в Ірпені. Вона так і називається – «Світло перемагає темряву». Її встановила компанія ДТЕК «Київські регіональні електромережі» до річниці відновлення енергоінфраструктури Київщини після деокупації.

Олександра Страдецька, журналістка:

«Рівно рік тому, 21 квітня, енергетики ДТЕК заживили всю критичну інфраструктуру Ірпеня. А вже 18 травня 2022 року, всього за 45 днів після звільнення Київщини від окупантів, вони повернули світло у кожен населений пункт Київської області».

Із 3 квітня 2022 року енергетики, часто ризикуючи власним життям, ремонтували знеструмлені лінії. Скульптура присвячена їхньому героїзму. Втім, самі енергетики себе героями не вважають.

Олександр Котлярчук, електромонтер з обслуговування розподільчих мереж:

«Ми не герої. Ми просто робили свою роботу. Я вважаю, герої ті, що знаходяться не тут, а трохи далі, десь там «на нулі».

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук наголосив на тому, що кожен фронт важливий та подякував воїнам енергетики за роботу. А міському голові Ірпеня Олександру Маркушину – за плідну співпрацю.

Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК:

«Такого клієнта у нас не було ніде, я вам скажу. Цей клієнт був найвибагливіший, але і допомагав найбільше. Тому від мене, від нашої компанії велика подяка мерії, Олександру, за те, що робили».

У свою чергу міський головатакож подякував майстрам та керівникам ДТЕК за допомогу. Особливу вдячність висловив генеральному директору ДТЕК «Київські регіональні електромережі» Віталію Шайді.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Я сьогодні дякував нашим енергетикам, бо енергетичний – це так само фронт. Дякував своєму другові Віталію Шайді, який кожного дня по 50 разів на день брав телефон, відповідав, допомагав. І його хлопці зробили неймовірне – у дуже стислий термін вони дали світло нашим мешканцям. А це дало змогу людям повертатися у місто і наповнювати ці прекрасні парки дитячим сміхом».

Ідею скульптури запропонував сучасний український митець Лесь Панчишин. Творчий задум втілив у життя скульптор з Ірпеня Богдан Слинько.

Богдан Слинько, скульптор:

«Коли мені запропонували взяти участь і сказали, що це буде в Ірпені, я ніскілечки не вагався, відразу погодився і ми почали працювати».

Андрій, мешканець Ірпеня:

«Я хочу сказати, що першими словами коли з’явилася електрика завжди було – «Слава Україні і слава працівникам ДТЕК!». Я завжди це казав і моя дружина це казала. Я дуже вдячний цим людям і вважаю, що цей пам’ятник їм заслужений і я радий за них дуже».

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Велика дяка їм! Світло з’явилося – життя з’явилося».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені змагаються титуловані орієнтувальники із порушеннями слуху (відео)

Сьогодні, 21:43

Детальніше
«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Всі новини
300x300