В Ірпені відкрили сквер Мами (відео)

Такої масштабної радісної події в мікрорайоні «Машторфу» в Ірпені не було вже давно. Кожен клаптик зеленої зони на перетині вулиць Мечникова та Джерельної заповнений дітьми, мамами, татусями, бабусями, мешканцями й гостями міста. Сьогодні тут подвійне свято: на території, яка колись була приватною, в День Незалежності врочисто відкрили  сучасний сквер – сквер Мами. І тепер він належить громаді.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Витрачено приблизно сім мільйонів гривень – і жодної копійки бюджетних грошей сюди не вкладено. Я хочу подякувати тим підрядникам, тим меценатам, тим будівельникам, які фінансували цей сквер. Робота йшла майже два місяці, і ми максимально старалися, щоб на День Незалежності ми його відкрили».

Містяни кажуть – територія змінилась невпізнанно. Раніше тут не було ні ось цих прекрасних квітів і кущів, ні цих доріжок, на яких діти зможуть кататися на роликах, скейтах, самокатах. Не було й цього тротуару вздовж дороги, і лавочок, на яких зараз відпочивають люди, також не було. Важко уявити, що зовсім недавно на цьому місці були лише дерева й сухе гілляччя на землі.

Аня, місцева мешканка:
«Раніше було тут дуже некомфортно. А зараз комфортно – є лавочки, дуже гарні газони. Дуже дякуємо місту, що зробили».

Ніна Петрівна, місцева мешканка:
«Зараз така краса! Я дуже люблю квіти і вдячна всім за ту красу, яку створили для нас».

Дмитро, місцевий мешканець:
«Дуже добрий парк. Дякую громаді Ірпеня, що побудували такий парк, і дуже добре, що це співпало з Днем Незалежності України».

Оновлене місце відпочинку встигли оцінити не лише місцеві, але й гості Ірпеня.

Тетяна Щербак, заступниця голови Київської облдержадміністрації:
«Мені здається, що це місце не тільки здорового способу життя, а ще й місце щасливих людей. Я вітаю вас іще з одним таким щасливим місцем, особливо для матусь. Я, як мама, знаю точно, що це гарно – є де погуляти, є де посидіти і є де відпочити. Тож зі святом вас, із такою чудовою зоною відпочинку! Із Днем Незалежності, країно!»

Організатори свята влаштували веселі забави для дітей, а для дорослих запропонували показ мод – демонстрацію льняних суконь від українських брендів. Відтепер сквер Мами має всі умови для найрізноманітніших культурних заходів.

Антон Довгопол, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Коли я був кандидатом у четвертому окрузі від політичної партії «Нові Обличчя», ми декларували як обіцянку, що будемо створювати цей сквер, але ще не знали назви. Тому реально символічно, що у 30-річчя нашої держави, у 30-річчя нашої Незалежності в нашому окрузі дійсно свято, тому що це прекрасна локація. І ми бачимо: від обіцянок – до реалізації цілих проєктів».

Віолетта Дворнікова, радниця Ірпінського міського голови, депутатка ІМР від ВО «Батьківщина»:
«Сьогодні ми показуємо те, як наше місто возвеличує жінку. Тому що жінка – це натхнення, це сила, це незалежність, це свобода і це краса. Дякую всім, хто долучився до цього проєкту!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300