В Ірпені відкрили стелу в пам’ять про актора та волонтера Пашу Лі (відео)

31 березня у парку «Центральний» в Ірпені відкрили меморіальну стелу на честь актора та волонтера Павла Лі, який у березні минулого року загинув від російської кулі, прямуючи на поміч мирним мешканцям Ірпеня.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Була ініціатива мами, була ініціатива ще багатьох людей і, звичайно, ми підтримали. На жаль, він загинув у цьому парку, але з іншої сторони, по вулиці Пушкінській. Він допомагав нашим дівчатам Зоряні, Оксані, Ірині в нашому штабі. Він тільки хотів допомогти людям, він прекрасний був волонтер, в нього було дуже добре серце».

Зоряна Міронішена, депутатка Ірпінської міської ради та волонтерка:

«В останню ніч, коли ми ховалися від обстрілів, містилися приблизно 20 людей в одній маленькій кімнаті. І ми якраз говорили з Пашею про те, що може бути завтра. І я його запитала: «Ти шкодуєш, що ти прийшов?». А він каже: «Ти знаєш, я не всидів би, не зміг стояти осторонь, навіть, якщо ми завтра помремо, я хотів би бути тут, моє життя не може бути прожите бездарно і я хотів би бути корисним, принести користь своїй країні». Отакий він був у всьому».

Катерина Степанкова, акторка, режисерка, заслужений діяч мистецтв України:

«У моїй виставі Паша грав героя-коханця у військовій формі, правда радянській. І співав він «Карі очі, чорні брови, не забути вас ніколи. Уві сні я вас бачу. Ви смієтесь, а я плачу». Я завжди буду чути Пашин голос і ці слова. Його очі сміються до нас до всіх, а ми плакатимемо за ним до віку».

Павла Лі посмертно нагороджено медаллю «За заслуги перед містом Ірпінь». Нагороду отримала його мати.

Марія, мати Павла Лі:

«Я одне, що дуже хотіла сказати — подякувати всім людям, які мені допомогли зібрати кошти, які завжди були зі мною і сьогодні прийшли. Дуже Вам я вдячна. Дякую Вам, низький поклін від мами».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300