В Ірпені відкрився «Безпечний простір для жінок та дівчат «Вільна»» (відео)

В Ірпені з’явилося особливе місце – «Безпечний простір для жінок та дівчат «Вільна»». Тут можна отримати психологічну допомогу, підтягнути мови і фігуру та багато іншого. Засновники – Фонд народонаселення ООН в Україні, Український гуманітарний фонд та громадська організація «Інноваційні соціальні рішення».

Анастасія Ляднева, програмна директорка ГО «Інноваційні соціальні рішення»:
«Цей простір створений для того, аби кожна жінка Ірпеня могла знайти місце для власного розвитку, для затишку, для відновлення своєї енергії, роботи з психологом, пошуку роботи, роботи над своїм репродуктивним чи ментальним здоров’ям для того, щоб в умовах війни вони мали можливість відновити свою енергію та впевнено йти до нашої Перемоги».

Організатори подбали не лише про наповнення простору, а й про безпеку в ньому. Саме тому він у підвальному приміщенні. А ще «Вільна» знаходиться в центрі Ірпеня – на вулиці Дем’яна Попова, 24.

Ольга Силовська, фінансова директорка ГО «Інноваційні соціальні рішення»:
«Коли ми обирали цю локацію, то наш основний принцип був, щоб вона була інклюзивна, і щоб знаходилася, бажано, в центрі містащоб була в пішій доступності, оскільки ми розуміємо, що зараз є тяжкі умови, у нас іде війна, тому незрозуміло, наприклад, як буде ходити транспорт, наскільки буде зручно добиратися. Тому саме ця локація в місті Ірпені й була обрана».

Співзасновниці розповіли, що від ідеї до реалізації простору пройшов лише місяць. До його створення чимало зусиль доклала радниця Ірпінського міського голови із соціальних питань Оксана Нечитайло.

Оксана Нечитайло, радниця Ірпінського міського голови із соціальних питань:
«Перш за все, я дуже щаслива, що ми маємо цей проєкт в Ірпені, що нам довірили його реалізувати тут, що ми над ним будемо працювати. Ми будемо створювати територію, яка дозволить жінкам відчувати себе вільними. Саме тому наш простір так називається. «Вільна« – це не про окрему жінку. Вільна – це про жінку, яка має сім’ю, про жінку, яка має бачення свого майбутнього, яка має таланти, знає їх та вміє розвивати».

На презентації простору зібралося чимало гостей: мешканці міста, культурні діячки, бізнесвумен, експертки, тренерки.

Анна Коноваленко, фітнес-тренерка:
«Вважаю своєю місією робити жінок здоровішими, гарнішими, стрункішими і, як наслідок, це покращує самопочуття, підвищує самооцінку».

З гарними новинами для жінок-матерів приїхала на презентацію заслужена журналістка України Марина Кінах.

Марина Кінах:
«Годину тому закінчився відеозв’язок між Українським союзом промисловців і підприємців, де я працюю 27 років, і об’єднанням роботодавців Литви. З фонду гуманітарної допомоги ми отримали гроші й будемо відновлювати в Ірпені садочок під назвою «Радість»».

Безпечний простір для жінок та дівчат – місце воістину позитивної атмосфери! А ще всі заняття тут абсолютно безкоштовні. Обмежень у віці немає. Сюди може прийти кожна.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:
«Я хочу кожній із нас побажати жіночої сили, краси, позитиву! Я хочу наголосити на тому, що які б ситуації не траплялися в нас у державі, в сім’ї, в особистому житті – ми залишаємося жінками, тому що ми є українками, ми є вільними, незалежними і самодостатніми».

Безпечний простір для жінок та дівчат «Вільна» працюватиме з середи по неділю з 11:00 до 20:00.

Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном +380(50)826-10-08.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300