В Ірпені відкрився Офіс підтримки (відео)

В Ірпені розпочав роботу Офіс підтримки. Тут мешканці громади можуть отримати  безкоштовну фахову допомогу в багатьох життєво важливих питаннях.

Любов Антоненко, координаторка Офісу підтримки в Ірпені:
«Це такий мультисервіс, де поєднується три аспекти: послуги психолога, послуги соціального працівника і послуги фахівця з отримання допомоги. І також, окрім допомоги, це історія про можливості, які людина може отримати – наприклад, той, хто планує відкрити власну справу або відновити її. Допомагаємо з релокацією бізнесу, подаватися на грантові заявки».

На базі Офісу діятиме мобільна бригада кризових психологів. Вони працюватимуть на виїзді. Особливу увагу приділятимуть, зокрема, тим, хто потерпає від домашнього насильства.

Олена Шевченко, психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги:
«Зрозуміло, що жінка не хоче це афішувати. Ми приїжджаємо за домовленістю, [наприклад], до сусідки, забираємо людину і проводимо в автомобілі, в парку зустріч. Це перша швидка психологічна допомога, щоб людину вийняти з тієї ситуації і далі з нею працювати».

Наталія Вагнер, координаторка мобільної бригади соціально-психологічної допомоги:
«Наша бригада надає допомогу постраждалим від домашнього насильства та гендерно зумовленого насильства, але в нашому місті, яке пережило окупацію, є значна частина людей, що пережили страшні моменти і потребують нашої психологічної допомоги».

Окрім мобільної бригади, досвідчена психологиня чергуватиме ще й в Офісі.

Уляна Мирошниченко, психологиня Офісу підтримки:
«Проблематика, з якою зараз звертаються, стосується внутрішньо переміщених осіб та тих людей, які є членами родин військовослужбовців. Тому що для сімей, чоловіки з яких захищають зараз нашу країну, дуже складно переживати ті моменти і питання, з якими вони зустрічаються щоденно».

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міської ради, проєктна менеджерка Офісу підтримки:
«Наразі багато громадських організацій виявляють ініціативу надати своїх психологів, які можуть допомогти мешканцям боротися з тим психологічним перевантаженням, яке є в душі кожного. І саме наш Офіс став для всіх організацій, які виявили таку ініціативу, місцем, де вони можуть розмістити своїх психологів».

Проєкт «Офіс підтримки» реалізується громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення» в рамках програми «We act: діємо задля жінок та їхніх можливостей». Вона впроваджується Фондом народонаселення ООН в Україні за фінансової підтримки Євросоюзу. Раніше такі Офіси були відкриті в Житомирі та Миколаєві. Офіс в Ірпені відкрито за сприяння міської ради.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Такі Офіси підтримки дуже важливі в умовах нинішнього життя міста Ірпінь. Ірпінська міська рада завжди готова підтримувати і йти назустріч таким соціально важливим ініціативам».

Анастасія Єпик-Ханіна, асистентка проєкту «We act: діємо задля жінок та їхніх можливостей»:
«Ми дуже раді вітати відкриття цього ірпінського Офісу підтримки. Для нашої програми це дуже важлива подія. Ми дуже сподіваємося, що він принесе багато користі людям, які сюди будуть приходити».

Офіс підтримки в Ірпені розмістився у приміщенні Управління праці та соціального захисту населення. Телефон – (097)6328581.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300