Реклама

В Ірпені відновлять багатоквартирний будинок на вулиці 10-та Лінія

Чотириповерховий будинок на вулиці 10-та Лінія в Ірпені понад рік як перетворився на пустку. До війни тут було 24 квартири. Проживало понад 100 мешканців. Але після прильотів від багатьох квартир лишилися самі стіни і лише деякі частково вціліли. Та вже цієї зими життя повернеться у кожну з цих осель. На допомогу людям вкотре прийшли благодійники.

Тетяна Кшановська, помічниця голови ОСББ «Надія Ірпеня»:

«Будемо вірити у краще. Як не вірить, то тоді нащо жить?! Дай Бог цим людям здоров’я, наснаги, щоб вони нам допомогли і ми всі повернулися до цього будинку».

Дмитро Чава, депутат Ірпінської міської ради:

«Будинок простояв більше року, але визначено проєктом капітального ремонту, що його можна зберегти. Робитимемо все, щоб до кінця року ці сім’ї змогли заїхати сюди жити».

Допомагати ірпінцям знову буде БФ «Леруа Мерлен Солідарність». Цей фонд вже понад рік працює в Ірпені. Нещодавно завершив ремонт найвищого будинку у місті «Титан» та ремонтує ще 13 об’єктів.

Відновлювати будинок на 10-й Лінії «Леруа Мерлен Солідарність» буде у партнерстві з громадською організацією «Народна допомога Україна». Відповідний меморандум про співпрацю підписали в Ірпінській міській раді.

Матьйо-Марі Арден, голова БФ «Леруа Мерлен Солідарність»:

«Ми будемо працювати з новим партнером. Партнер буде фінансувати ремонтні роботи, а ми даємо будівельні матеріали. Будемо тісно співпрацювати для того, щоб все вдалося».

Іван Ковалишин, голова наглядової ради ГО «Народна допомога Україна»:

«Наша роль у даному випадку полягає у фінансуванні робіт по відновленню останнього поверху і дахового перекриття, у пошуку підрядника і технічному супроводі цього підрядника, для того щоб він провів і виконав всі роботи якісно».

Відновлювати будинок будуть у декілька етапів. Після відновлення верхніх поверхів та даху – почнуть ремонт фасаду та внутрішні роботи. Із цим допоможе «Фонд енергоефективності».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Це буде фасад, місця загального користування і вікна «Фонд енергоефективності» може поміняти. Наших партнерів із благодійних організацій будемо просити, щоб людям якісь хоча б мінімальні ремонти у квартирах зробили, щоб вони змогли повернутися якнайшвидше».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама