Реклама

В Ірпені відновили понівечену окупантами амбулаторію № 3 (відео)

Андрій Левківський, директор КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги»:

 «Був пошкоджений дах, був пошкоджений фасад, вікна й двері, вхідна група, дитячий майданчик».

Такою «травмованою» Ірпінська амбулаторія № 3 була після приходу російських окупантів. Але сьогодні від її «ран» лишилися самі спогади. Медичний заклад повністю відновлено і запущено на стовідсоткову потужність.

Андрій Левківський, директор КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги»:

 «Взагалі нам допомагали міжнародні партнери, такі як: проєкт USAID «Допомога в реформі», також International Medical Corpus, який включився в роботу. Це також «Пацієнти України» благодійний фонд нашої держави і також обласний, і місцевий бюджет».

Валентина Кравченко, депутатка Ірпінської міської ради:

«Ця амбулаторія обслуговує дуже велику кількість населення – близько десяти тисяч — ВПО, сім’ї загиблих, ветеранів. Тому ми, як Ірпінська міська рада, підтримали пропозицію відновити, допомогти відновити».

Завдяки допомозі всіх небайдужих відремонтували покрівлю, вставили вікна, оновили дитячий майданчик, замінили ворота та облаштували накриття для автомобілів первинки. До речі, автопарк теж оновили благодійники.

Андрій Левківський, директор КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги»:

 «Є зараз 4 нових «Кашкай», які обслуговують нашу громаду, возять наших сімейних лікарів. Є також два реанімобілі. Ну і ви бачите, ми на сьогоднішній день забезпечили якісну парковку для цих автомобілів, щоб вони перебували в належному, комфортному стані».

Комфортно не лише ззовні, а й всередині амбулаторії. Завідувачка медзакладу проводить екскурсію та показує оновлені, «свіженькі» кабінети після ремонту.

Лілія Афанасьєва, завідувачка Ірпінської амбулаторії № 3:

 «Пошкоджені були вікна, пошкоджений був апарат для зйомки кардіограми, в ньому замінили деталі. Зараз уже все в принципі все добре в нас, все замінено. Ми дуже вдячні за допомогу нашим всім благодійникам і нашій місцевій владі».

Вдячні за комфортні умови і працівники, і пацієнти амбулаторії.

Ольга, пацієнтка Ірпінської амбулаторії № 3:

 «Все дуже гарне, гарні лікарі. Приймають швидко й професійно».

Надія, пацієнтка Ірпінської амбулаторії № 3:

 «Близько до дому, все гаразд, все швидко, все якісно».

Окрім звичних обстежень, зараз в амбулаторії № 3 можна пройти й незвичне – скринінгове обстеження сітківки ока для хворих на цукровий діабет.

Олександра Страдецька, журналістка:

 «Я маю декларацію з лікарем із другої амбулаторії. Однак прийти сюди, в третю амбулаторію, можуть усі декларанти амбулаторій Ірпінської громади та зробити безкоштовне скринінгове обстеження очного дна».

Іноді цей апарат дозволяє виявити відхилення у пацієнтів, які навіть не знали, що хворіють на цукровий діабет, тож таке обстеження точно не буде зайвим.

Лілія Афанасьєва, завідувачка Ірпінської амбулаторії № 3:

 «Дослідження можуть пройти всі бажаючі з 10-ї до 16-ї години щодня ще близько місяця. Тому всіх запрошуємо не тільки наших декларантів, а й декларантів інших амбулаторій Ірпеня на скринінгове дослідження».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!