В Ірпені відновили заняття для добровільних пожежників (відео)

В Ірпені відновили курс лекцій і практичних занять для добровільних пожежників. Навчання відбувається на базі 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Добровільну пожежну дружину Ірпеня було створено два роки тому в рамках співпраці з містом Борна – німецьким побратимом Ірпеня. Тоді зареєструвалося близько 40 добровольців. Найкращі стажувалися в Німеччині.

Оксана Сулима, співзасновниця добровільної пожежної дружини:
«Ідея створення добровільної пожежної дружини в Ірпені виникла завдяки нашим друзям із Німеччини, які мають вже 150-річний досвід діяльності цих добровільних пожежних дружин. І, звичайно, ми в них навчаємося, ми переймаємо в них досвід і спробуємо організувати в нас таку ж спільноту».

Цього літа на базі 36-ї частини займатимуться більше 30 добровольців. Серед них як новачки, так і ті, хто стажувався в Борні.

Євген Шиян, добровільний пожежник:
«Ми розуміємо, що робота пожежників – це, насправді, дуже важка справа, і якось хотілося просто допомагати тим хлопцям, які виїжджають на пожежі».

Володимир Костюк, добровільний пожежник:
«Коли ми були на навчанні в Борні, перше, що впало в очі й здивувало, що там із дуже великою повагою ставляться до цих пожежників. Не просто до професійних пожежників, а до людей, які займаються цим добровільно. І в них це дуже професійно все організовано».

Більшу частину добровольців складають працівники комунальних служб Ірпеня. «Муніципальна варта», наприклад, уже не перший рік допомагає пожежникам у надзвичайних ситуаціях.

Микола Ковальчук, керівник КП «Муніципальна варта»:
«Буває, виїжджаємо, допомагаємо, або раніше реагуємо, або, якщо незначні якісь пожежі, то самостійно їх локалізуємо, навіть без участі служби ДСНС».

Загалом на теоретичні й практичні заняття виділено 120 навчальних годин. Після опанування теорії добровольці виїжджатимуть практикуватися на полігон і до шлюзів та проходитимуть спільні тренування з рятувальниками 36-ї пожежно-рятувальної частини.

Ігор Дворніков, керівник добровільної пожежної дружини:
«Наступним після цього кроком буде вже формування діючої бригади, закупівля обладнання для цієї бригади. Ми навіть плануємо зробити маленьку відокремлену пожежну частину – за принципом, як це реалізовано в Німеччині».

Олександр Маркушин, міський голова Ірпеня:
«На сьогоднішній день уже є домовленість із нашим містом-побратимом, що в цьому році нам передадуть ще один пожежний автомобіль. Це буде друга така машина, але вона буде базова для нашої добровільної дружини».

Якщо ви маєте бажання долучитися до добровільної пожежної дружини – звертайтеся  до відділу міжнародної співпраці Ірпінської міської ради. Невдовзі формуватимуть ще й дитячо-юнацьку дружину пожежників.


Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

"Друга ріка" разом із ірпінськими волонтерами передали військовим 100 дронів (відео)

Сьогодні, 13:48

Детальніше
Артему Гуріну загрожує обмеження волі на строк до двох років

Сьогодні, 12:27

Детальніше
Ірпінський спорстмен Володимир Кульківський став переможцем Чемпіонату Європи з гирьового спорту

Сьогодні, 10:58

Детальніше
Ірпінська міська рада задовольняє лише 32% запитів на публічну інформацію — "Доступ до правди"

Сьогодні, 10:07

Детальніше
Ірпінський депутат Артем Гурін погрожував фізичною розправою своїй колезі та її родині

22 Apr 22:57

Детальніше
В Ірпінському музеї відкрилася великодня виставка (відео)

22 Apr 15:54

Детальніше
На вул. Соборній в Ірпені ремонтують дорожнє покриття

22 Apr 15:09

Детальніше
Завтра Ірпінська громада прощатиметься з 51-річним Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

22 Apr 12:59

Детальніше
Всі новини
300x300