В Ірпені відновили житловий будинок по вулиці Університетська, 16

Photo 2024 04 05 15 20 01

В Ірпені завершено відновлення житлового будинку по вул. Університетська, 16 (ОСББ «Доброрад»), який був пошкоджений внаслідок російської агресії. Це стало можливим завдяки плідній співпраці Ірпінської міської ради, Київської обласної військової адміністрації, міжнародних і благодійних фондів та мешканців будинку. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Photo 2024 04 05 15 19 58

«Війна жорстоко обійшлася з цим житловим будинком: 5 снарядів влучили в будівлю, спричинивши пожежу, яка знищила покрівлю, останній поверх з 11 квартирами, квартиру на першому поверсі, а також 80% фасаду та 70% вікон. Постраждали також комунікації. Загальна вартість відновлення, без урахування ремонту в квартирах, становила 15 млн грн. Завдяки згуртованості та спільним зусиллям, нам вдалося повернути людям їхні домівки. Частину коштів для відбудови будинку мешканці зібрали самостійно, 750 тис грн виділив Міжнародний фонд «Відродження», 6 млн грн вдалось залучити за програмою «ВідновиДІМ» від Фонду енергоефективності, 3,8 млн грн надав БФ «Леруа Мерлен Солідарність»», — зазначив Андрій Кравчук.

Photo 2024 04 05 15 20 00

Перший заступник мера розповів, що БФ «Леруа Мерлен Солідарність» надав будівельні матеріали для відновлення останнього поверху, утеплення та оздоблення фасадів. Фондом також профінансовано роботи та матеріали з облаштування освітлення у місцях загального користування, прибудинкової території та відновлення комунікацій. До відновлення також долучилась Ірпінська міська рада, надавши матеріали для відбудови будинку. Київська обласна військова адміністрація надала металочерепицю для відновлення покрівлі будинку.

«Висловлюю вдячність всім, хто доклав зусиль до цієї справи та повернув домівки нашим мешканцям. Дякую мешканцям будинку за терпіння, розуміння та співпрацю. Це дійсно командна робота, і я пишаюся тим, що ми разом змогли подолати всі труднощі та досягти бажаного результату», — зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї інноваційних технологій відбувся день відкритих дверей (відео)

Сьогодні, 16:25

Детальніше
Ірпінців запрошують до обговорення інвентаризації зелених насаджень 

Сьогодні, 15:35

Детальніше
У молодіжному просторі «Ko_Laba» в Ірпені завершили ремонт

Сьогодні, 14:40

Детальніше
Товариство “ВІДВАЖНИХ” представило новий сайт компанії

Сьогодні, 11:42

Детальніше
Ірпінська команда СТК «Сона» перемогла в першому етапі Кубку України з мотокросу

Сьогодні, 10:36

Детальніше
3 роки в'язниці: в Ірпені винесли вирок чоловіку, який ухилявся від військової служби

Сьогодні, 10:24

Детальніше
В Ірпені завершили перший етап капітального ремонту поліклініки, який профінансувала компанія «SOCAR»

Сьогодні, 10:11

Детальніше
На чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування спортсмени клубу «Kyiv region O-team» вибороли понад 50 нагород

Сьогодні, 10:00

Детальніше
Всі новини
300x300