В Ірпені відроджують традицію українських вечорниць

Ірпінські бабусі нудьгувати не збираються. Вони збираються на вечорницях. В Ірпені вирішили відродити стару добру традицію вечірніх посиденьок, з музиками і танцями.

ЄВГЕНІЯ АНТОНЮК, начальник відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Дуже давно була така ідея. Наші депутати зустрічаються із своїми виборцями на округах, чули такі побажання: люди хочуть збиратися не тільки у своїх дворах і вирішувати якісь проблеми,  а вони хочуть збиратися ще для того, аби поспілкуватися, поділитися якимись новинами в житті».

Ірпінські вечорниці планують зробити систематичними, в різних місцях міста. Розпочали з мікрорайону БКЗ.

АНДРІЙ ЛІТВІНОВ, депутат Ірпінської міської ради:

«З БКЗ у цьому році починалась і заміна вікон і заміна дверей у під’їздах, благоустрій територій і все найкраще в нас починається з БКЗ. Хочу, щоб така традиція продовжилася в нас і стала постійною».

Самі  учасниці вечорниць радять не відкладати роботу на суботу, а веселощі -на старість. Про себе ж кажуть: старість – це не про них.

СВІТЛАНА ІВАНІВНА , учасниця ансамблю «Джерело»:

«Мені 81-й рік. Я маю троє правнуків, але я не стара. Мене всі питають, чого ти не старієш. Кажу, бо я співаю і коло каструлі, і з сапкою, і на концертах, і на на репецитіях».

ЛІДА ВІКТОРІВНА, учасниця ансамблю «Джерело»:

«19 років я вже беру участь в ансамблі, як музику чую гарну, так і хочеться танцювать».

Декотрі потайки жаліються на вікові проблеми. Проте, кажуть, вечорниці діють як ліки, і ще можуть дати лиха закаблукам.

ГАЛИНА ВАСИЛІВНА, мешканка Ірпеня:

«Ноги болять, ходить тяжко, але в душі я летіла б куди хочеш. Але на вечорниці ноги не болять».

СВІТЛАНА ІВАНІВНА, мешканка Ірпеня:

«Є такий старовинний танець — парапет. От сьогодні музики запропонували його заграти. Так ніхто не знає, не вміє його танцювати, а я ще вмію».

Організатори впевнені, що вечорниці в Ірпені приживуться і стануть для мешканців хорошою розрадою у непростий віковий період.

ЄВГЕНІЯ АНТОНЮК, начальник відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Така форма – це можливість для людей стати ближчими одне для одного, поділитися добром, тому що ми живемо в непростий час, коли дійсно набагато більше проблем оточують людей. А коли люди збираються, тоді й горе можна ділити, і радість можна ділити, тому я думаю, що приживеться в нас ця форма спілкування і буде успішно проходити».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300