В Ірпені відзначили 34-і роковини Чорнобильської катастрофи

Photoeditorsdk Export 2020 04 26t131753.604

Сьогодні в Ірпені біля пам’ятника Володимиру Правику з нагоди 34-х роковин Чорнобильської катастрофи вшанували героїв-ліквідаторів і всіх постраждалих від аварії на ЧАЕС.

Участь в урочистому зібранні взяли в. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов, перший заступник мера Олександр Маркушин, представники міського депутатського корпусу й виконавчої влади, чорнобильці. Зібрання проходило з дотриманням протиепідемічних обмежень.

«Щороку 26 квітня до пам’ятника Володимиру Правику в Ірпені йдуть люди і несуть квіти. Карантин змінив наше життя, але традиції залишаються, хоч і набирають нової форми. Згадуємо сумну весну 1986-го. Дякуємо за подвиг. Вічна пам’ять усім, хто віддав своє життя, рятуючи людство від невидимої страшної загрози. Ми пам’ятаємо», — зазначив Олександр Маркушин.

«Для нашої сім‘ї Чорнобильська катастрофа залишила величезний відбиток на все життя. Покинувши Прип‘ять, нам довелося починати все з початку в Ірпені з двох чимоданів. Батько, заливши нас в безпеці, повернувся рятувати та вивозити людей, за що отримав медаль, проблеми зі здоров‘ям та інвалідність. А мені через багато років довелося брати участь в проєктуванні нового безпечного конфайменту над 4-м атомним реактором. Сподіваюсь, така трагедія ніколи більше не повториться», — написав на своїй сторінці у фейсбуці Андрій Літвинов.

Нагадаємо, ITV реалізовує проєкт «ЧОРНОБИЛЬ — ІРПІНЬ. ПАМ’ЯТАЄМО», присвячений 34-м роковинам Чорнобильської трагедії.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300