В Ірпені відзначили 98-у річницю з Дня народження Заріфи Алієвої (фото)

Photo7

Сьогодні Ірпінь відвідала велика азербайджанська делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджану в Україні Ельмірою Ахундовою. Гості взяли участь в урочистостях із нагоди 98-ї річниці з Дня народження Заріфи Алієвої – лікаря-офтальмолога, академіка, дружини азербайджанського національного лідера Гейдара Алієва та матері сьогоднішнього глави Азербайджану Ільхама Алієва.

Члени делегації разом із керівництвом і депутатами Ірпінської міськради та іншими представниками громади поклали квіти до пам’ятника Заріфі Алієвій у парку, названому ім’ям видатної азербайджанки.

«Я приходжу до цього пам’ятника щороку – з 2004-го, коли його тут відкрили. Про Заріфу Алієву можна говорити годинами – це видатна людина. Дякую цьому чудовому місту, всім ірпінцям, які шанують дружбу з Азербайджаном», – сказала Ельміра Ахундова.

«Ірпінь має давні дружні стосунки з азербайджанською діаспорою. Це чи не найдавніша історія міжнародної дружби нашого міста. Саме наші азербайджанські друзі створили один із перших і найзатишніших парків Ірпеня – парк Дружби імені Заріфи Алієвої. Також ім’я цієї прославленої жінки носять одна з центральних вулиць Ірпеня та ірпінська школа №12. Мені дуже приємно, що партнерство між Ірпенем та азербайджанською діаспорою з роками тільки міцніє. Дякую Надзвичайному і Повноважному Послу Ельмірі Ахундовій та голові «Об’єднаної діаспори азербайджанців України» Хікмету Джавадову за теплі і щирі слова про Ірпінь та мешканців нашого прекрасного міста», – зазначив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Він вручив Ельмірі Ахундовій та представникам азербайджанської діаспори Вусалу Сулейманову, Ельчіну Мамедову й Азі Асланову медалі за заслуги перед Ірпенем.

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300