В Ірпені відзначили День єднання (відео)

Юлія Осінська, журналістка:

«Звідки ви приїхали до Ірпеня?»  

Учасники акції:
«Із Сум».
«Із Малина».
«Дніпро».
«Київ».
«Родом я з Вінниччини».
«Чернігів».
«Я з Донецька».
«Із Луганська».
«Із Криму».
«Корінний ірпінчанин».

Зі Сходу та Заходу, з Півночі та Півдня. Із синьо-жовтими прапорами в руках і щирою вірою в серці, що все буде добре. У перший в історії України День єдності мешканці Ірпеня зібралися на центральній площі міста. 

Сьогодні в Ірпені переконані: тривожна загроза, яка зависла над Україною, лише ще більше об’єднала українців і зробила їх ще сильнішими.

Максим Плешко, депутат Ірпінської міської ради:

«Загроза війни створює націю. Ще Гегель писав, що війна – це каталізатор нації. Власне це відбувається. Ми проходимо дуже потужні націєтворчі процеси останні 30 років, а після 2014 року – просто в турборежимі».

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«Ми тут народилися, ми тут живемо, тут наші батьки – у кого, слава Богу, живі, в кого могилки. Тут вчаться наші діти, тут наші друзі. От це відчуття – це відчуття Батьківщини, і насправді ми боремося за нього. Колись Черчілль сказав прекрасну фразу: «Ви запитуєте, за що ми боремося? Коли програємо, тоді зрозуміємо». Я переконаний, що він саме це мав на увазі».  

Окрім рідного міста та країни ірпінців єднає безліч речей – любов до Батьківщини, бажання змінювати державу на краще, а ще – тверде переконання, що ворог не пройде.

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:

«Нас об’єднує переживання за майбутнє, за наших дітей, за наших батьків. Я вже не раз казав: між нами набагато більше спільного, ніж відмінного. Я взагалі пропоную: у найважчі часи – як для нашої країни, так і для нашого міста – без різних Указів Президента, без запрошень об’єднуватись і ставати сильнішими, берегти себе і берегти нашу країну».

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Я народився в Ірпені й усе життя тут прожив зі своїми рідними, близькими і друзями, і це місто для нас дуже важливе. Що б не сталося в нашій країні, ми будемо обов’язково це місто захищати, боронити. Кожен захищатиме свою оселю, своє місто і нашу Україну».

Валентина та Ірина, мешканки Ірпеня:

«Єднатися, не панікувати в першу чергу. Нічого не буде. Ми все одно сильні й ми все одно переможемо».
«Нас ніхто не зможе здолати, ніхто!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300